Κολοκυθολούλουδα γεμιστά με 4 τυριά

Κολοκυθολούλουδα γεμιστά με 4 τυριά ένα γευστικό μεζεδάκι για μια παγωμένη μπύρα ή για ένα τσιπουράκι/ουζάκι/ ρακή

Υλικά

80 γρ λαδοτύρι
80 γρ κασέρι
80 γρ φέτα
80 γρ ανθότυρο
2 αυγά
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
Φρέσκο δυόσμο
Όλα τα τυριά που χρησιμοποίησα ήταν Μυτιλήνης

Για το κουρκούτι
250 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ. γλ. μπέικιν – πάουντερ
330 ml παγωμένη μπύρα
Αλάτι – Πιπέρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

✓ Ετοιμάζουμε πρώτα το κουρκούτι μας και το αφήνουμε στην άκρη για 20′
Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και το αλεύρι στο τέλος σιγά – σιγά μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή σύσταση ( όχι πολύ πηχτό)

✓ Βγάζουμε τους στήμονες από τα λουλούδια, προσέχοντας μην τυχόν υπάρχουν και μυρμηγκάκια και τους πετάμε. Προσεκτικά και απαλά πλένουμε τα λουλούδια και τα στεγνώνουμε.
Σε μπολ τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη τα τυριά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και απαλά ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τα λουλούδια μας και κλείνουμε τα πέταλα που περισσεύουν σταυροειδώς.

✓ Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή εστία και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά τα λουλούδια αφού πρώτα τα έχουμε περάσει από το κουρκούτι. Είναι έτοιμα όταν έχουν αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές. Πολύ προσοχή να μην τα κάψουμε• είναι πολύ ευαίσθητα.

Σημείωση
– Μπορούμε να ετοιμάσουμε τα κολοκυθολούλουδα μας με τη γέμιση τους και να τα αποθηκεύσουμε σε τάπερ στην κατάψυξη. Κάθε φορά που τελειώνει μια σειρά και θα βάλουμε από πάνω την επόμενη σειρά λουλουδιών, βάζουμε ανάμεσα στις σειρές μεμβράνη τροφίμων. Έτσι μπορούμε να έχουμε έτοιμους άνθους και για τον χειμώνα.
– Όταν είναι να τα τηγανίσουμε βγάζουμε από την κατάψυξη τα λουλούδια, τα βάζουμε ένα ένα σε ένα πιάτο, ετοιμάζουμε το κουρκούτι και όταν περάσει και ο χρόνος ξεκούρασης του κουρκουτιού τα περνάμε από αυτό και τα τηγανίζουμε ανεξαρτήτως αν έχουν παγώσει τελείως ή όχι

Η Εκτέλεση είναι της Ευτυχία Έφη Τιφτικίδου

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα με χταπόδι και πατάτα
Επόμενο άρθροΠαγωτό Φράουλα