Κολοκυθόπιτα αλμυρή με κίτρινη κολοκύθα

Υλικά για τη λαμαρίνα του φούρνου μας

1700 ως 1750 τριμμένη κίτρινη κολοκύθα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2-3 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα στο μπλέντερ
1 κούπα χυλοπιτάκια
1 κούπα τραχανά ξινό
2 τσιμπιες κανέλα
1/2 κούπα σταφίδα μαύρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι πιπέρι
6 αυγά χτυπημένα με μία πρέζα κανέλα
700 γραμμάρια τριμμένη φέτα

Εκτέλεση

Καθαρίζω την κολοκύθα και την κόβω σε κομμάτια την τρίβω στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Την Αφήνω στο σουρωτήρι να στραγγίσει καλά
μπορούμε να την κόψουμε να την τρίψουμε και να τη χωρίσουμε σε σακουλάκια και να τη βάλουμε στην κατάψυξη
Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνω την τριμμένη κολοκύθα και τα κρεμμύδια να μαλακώσουν λίγο μαζί με το ελαιόλαδο
Αποσύρω από το μάτι της κουζίνας αφήνω να κρυώσει και ρίχνω ένα-ένα όλα τα υπόλοιπα υλικά

Ετοιμάζω τη ζύμη μου για τα φύλλα

600 γρ αλεύρι γ.ο.χ
1 κουτ γλ αλάτι
3 κουταλιές της σούπας ξύδι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
250ml νερό μπορεί και λίγο παραπάνω να γίνει μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί

Μοιράζω σε 5 μπαλάκια το ένα λίγο μεγαλύτερο για τον πάτο της λαμαρίνας
Ανοίγω τα φύλλα με αλεύρι και λεπτό πλάστη βάζω τρία φύλλα κάτω και 2 φύλλα πάνω λαδώνω τη λαμαρίνα και στρώνω τα 3 φύλλα λαδώνοντας
καλά ένα-ένα ρίχνω τη γέμιση και πάνω ρίχνω τα δύο φύλλα λαδώνοντας ένα-ένα
Αφού σφραγίσω καλά τη γέμιση λαδώνω καλά την επιφάνεια χωρίζω σε κομμάτια με το μαχαίρι και ψεκάζουμε νερό


Ψήνω την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω-κάτω αντιστάσεις για 1:30 ώρα

καλή επιτυχία

Η Συνταγη είνια της Κούλα Νάση

Προηγούμενο άρθροΣπιτικά παπουτσάκια
Επόμενο άρθροΚαρύδι με μαρμελάδα….’Ενα υπέροχο γλυκάκι