Κολοκυθόπιτα

Κολοκυθόπιτα με ένα υπέροχο αποτέλεσμα να την απολαμβάνεις στην σκιά ενός δέντρου και μπροστα σου να απλώνετε το απέραντο γαλάζιο

Συστατικά:

600-700 g
Κρεμμύδια – 1 τεμ.
Τυρί φέτα τριμμένη – 60-80 γρ.
Αβγά – 3 τεμ.
Αλεύρι – 150 γρ.
Γάλα – 80 ml
Φυτικό έλαιο – 60 ml
Μουστάρδα – 1 κουταλιά της σούπας.
Αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Μαύρο πιπέρι – για γεύση
Πιπέρι καγιέν – 1 πρέζα

Προετοιμασία:

Κόψτε τα κολοκυθάκια σε λεπτούς κύκλους (κόψτε τα με μαχαίρι, όχι με τρίφτη). Κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες το κρεμμύδι σε ροδέλες.
Τρίψτε το τυρί σε τριμματα με το χέρι.
Σε ένα βαθύ, στενό δοχείο, χτυπήστε τα αυγά (κατά προτίμηση με μιξερ) σε πλούσιο αφρό, όπως ακριβώς θα κάνατε για ένα κεικ.
Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και όποια μπαχαρικά σας αρέσουν.
Αδειάστε τα χτυπημένα αυγά σε ένα μεγαλο μπολ.

Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά με ένα κανονικό σύρμα. Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε ξανά μέχρι να γίνει λείο.
Προσθέστε το φυτικό λάδι και ανακατέψτε ξανά με σύρμα μέχρι να γίνει λείο. Εάν θέλετε, προσθέστε μουστάρδα. Προσθέστε το τριμμένο τυρί.
Ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι.
Προσθέστε τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι στο κουρκούτι. Ανακατέψτε καλά. Με την πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται ότι δεν υπάρχει αρκετό
κουρκούτι και πολλά κολοκυθάκια, αλλά καθώς προχωράτε στη διαδικασία θα δείτε ότι όλα ανακατεύονται καλά.

Στη συνέχεια τοποθετήστε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για περίπου 35-45 λεπτά.
Η πίτα είναι έτοιμη. Αφήστε τη να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια σερβίρετε.
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ντοματίνια και να προσθέσετε οποιαδήποτε μπαχαρικά ή βότανα κ.ο.κ.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗЗапеканка (рецепты приготовления)
Προηγούμενο άρθροΠατατόπιτα με λαχανικά
Επόμενο άρθροΝεκταρινόπιτα