Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 20 λεπτά
Για : 4-6 άτομα
Συστατικά

1 κιλό κολοκυθάκια, τριμμένα
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 κρεμμύδια εσαλοτ, ψιλοκομμένα (ασκαλώνια)
4 αυγά, χτυπημένα
¼ φλιτζάνι (60 γραμ.) Ελαιόλαδο
2 ½ φλιτζάνια (400g) φέτα
1 φλιτζάνι λαδοτύρι ή γραβιέρα ή παρμεζάνα *
2 κουταλιές της σούπας βασιλικό ή άνηθο
4 κουταλιές της σούπας μέντα
1 κουταλάκι αλάτι
Αλάτι πιπέρι
2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι (προαιρετικά)

Οδηγίες
Τρίψτε τα κολοκυθάκια και τοποθετήστε τα σε ένα σουρωτήρι. Πασπαλίζετε αλάτι, ανακατεύετε καλά και αφήνετε στην άκρη για 20 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C.
Τυλίξτε ¼ του τριμμένο κολοκυθάκι σε μια πετσέτα κουζίνας. Πιέστε και στρίψτε καλά για να βγάλετε όλο το νερό. Προσθέστε το σε ένα μεγάλο μπολ. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κολοκυθάκι.
Ανακατέψτε μαζί τα κρεμμύδια, τα ασκαλώνια, τα αυγά, το ελαιόλαδο, τα τυριά, τον βασιλικό (ή τον άνηθο) και τη μέντα. Αλατίστε ανάλογα με τη γεύση.

Μπορείτε να παραλείψετε επιπλέον αλάτι αν δεν σας αρέσει πολύ αλμυρό. Ανακατέψτε καλά.
Λιπάνετε ένα ταψακι 22 εκ με ελαιόλαδο και τρίψτε μια λεπτή στρώση αλεύρι στην επιφάνειά του. Ρίξτε το μίγμα στο ταψάκι.
Ψήστε για 50 έως 60 λεπτά, ή μέχρι το κέντρο να είναι συμπαγές και από πάνω να έχει πάρει χρώμα. Αφαιρέστε και αφήστε να κρυώσει για 10 έως 15 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Σημειώσεις
1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Cheddar, Edam, Gouda, σχεδόν ό,τι και έχετε στο ψυγείο και μπορείτε να το συνδυάσετε με φέτα σύμφωνα με το γούστο σας.
Χρησιμοποίησα ένα ορθογώνιο ταψάκι (30x20cm).

ΠΗΓΗ: 30daysofgreekfood.com

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάκια με μία υπέροχη γέμιση με φέτα και πιπεριά
Επόμενο άρθροΤο μυστικό υλικό των κορυφαίων σεφ που απογειώνει όλα τα πιάτα