Κολοκυθόσουπα με κρουτόν

Απαραίτητα προϊόντα:

* 4 κολοκυθάκια
* 3 πατάτες.
* 2-3 σκελίδες σκόρδο.
* 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
* 100 γραμμάρια τυρί.
* αλάτι για γεύση.
* φρέσκο ​​μαϊντανό (προαιρετικά)
Για τα κρουτόν:
* ψωμί, μπαχαρικά και λάδι

Εκτέλεση

1) Τα κολοκυθάκια και οι πατάτες ξεφλουδίζονται, πλένονται και κόβονται σε μεγαλύτερα κομμάτια. Προσθέστε τα σε αλατισμένο νερό, στη συνέχεια προσθέστε τις σκελίδες σκόρδου, οι οποίες έχουν ξεφλουδίσει και πλυθεί προηγουμένως.
2) Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα (το έλεγξα με ένα πιρούνι αν είναι μαλακά), αφαιρούμε τη φωτιά και μεταφέρουμε τα μαγειρεμενα λαχανικά σε ένα μπολ, όπου θα πολτοποιήσουμε (ο ζωμός παραμένει στην κατσαρόλα).

3) Προσθέστε λίγο μαϊντανό, τυρί και βούτυρο στα λαχανικά. Πολτοποίησα, στη συνέχεια πρόσθεσα το ζωμό από τα λαχανικά (η ποσότητα εξαρτάται από την επιθυμητή πυκνότητα). Επέστρεψα την κρέμα σούπα που προέκυψε για άλλα 2 λεπτά στη φωτιά.
4) Προετοιμάστε τα κρουτόν κόβοντας μερικές φέτες ψωμιού σε κύβους, προσθέστε λίγο λάδι σε αυτά (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο), προσθέστε αλάτι, πιπέρι και μειγμα μπαχαρικων που θέλετε. Έριξα τους κύβους ψωμιού σε ένα ταψί σε χαρτί ψησίματος και έβαλα σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 5 λεπτά (είναι σημαντικό να μην καεί).

Είναι τέλεια

Προηγούμενο άρθροΚέικ λεμονιού χωρίς ψήσιμο
Επόμενο άρθροΤάρτα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο