Κολυθόπιτα

Συστατικά

– 1 κουτί σφολιάτα, αποψυγμένο
– 60 γρ βούτυρο, λιωμένο
– 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

Για την Γέμιση:

– 5 μεγάλα κολοκυθάκια τριμμένα
– 500-600 gr gr φέτα, τριμμένη
– 300 gr τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
– 1 μεγάλο κρεμμύδι σε κύβους και σοτάρεται ελαφρά στο ελαιόλαδο
– 6 αυγά, χτυπημένα
– 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
– Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
– μια χούφτα αλευρι ή σιμιγδάλι

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C

Γέμιση:
1. Τρίψτε τα κολοκύθια.
2. Τοποθετήστε τα κολοκύθια σε σουρωτήρι και πασπαλίστε λίγο αλάτι για να στραγγίξετε
τους χυμούς για περίπου μία ώρα.
3. Τοποθετήστε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε πετσέτα και πάρτε τους χυμούς.
4. Βάλτε όλα τα συστατικά (κολοκυθάκια, τυριά, σοταρισμένα κρεμμύδια και μαϊντανό σε ένα
μεγάλο μπολ ανάμειξης. Αλατοπιπερώνουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε χτυπημένα αυγά.
5. Προσθέστε το αλεύρι (αυτό θα απορροφήσει υπολείμματα υγρού από κολοκύθια)

Συναρμολόγηση:
1. Ρίξτε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα μεγάλο ταψί για να δημιουργήσετε μια ομοιόμορφη
στρώση.
2. Πάρτε 1 φύλλο σφολιάτας και τοποθετήστε το στο ταφί και αφήστε το να κρεμετε απο
τις πλευρές του ταψιού και βουτυρώστε το φυλλό.
3. Απλώστε όλη την γέμισα από πάνω από το φύλλο.
4. Τοποθετήστε το άλλο φύλλο από πάνω και βουτυρώστε.
5. Περάστε τις άκρες προς τα μέσα για να σχηματίσετε ένα κροθο γύρω γύρω.
7. Ψήστε την πίτα στην κεντρική σχάρα για 60 έως 70 λεπτά.

Αφήστε το πίτα να ηρεμήσει σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 20 λεπτά, έτσι
ώστε να κατσει η γέμιση.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα Ξυπόλητη από την Λέσβο
Επόμενο άρθροΥγιεινά και Νόστιμα μπισκότα βρώμης…που γίνονται σαν αστραπή