Κοπανάκια με μελιτζάνες ψητές

Yλικα συνταγης

-Μπουτακια κοτοπουλου τα λεγομενα κοπανακια
-Ελαιολαδο
-Αλατι
-Πιπερι
-Γλυκο πιπερι – παπρικα
-Ριγανη
-Μπαλσαμικο (για την μαριναδα)
-Λιγο μελι (για την μαριναδα)
-Μουσταρδα ντιζον (για την μαριναδα)

για τις μελιτζανες μας θα χρειαστουμε:
-Μελιτζανες
-Σκορδο
-Αλατι
-Πιπερι
-Ελαιολαδο
-Μπαλσαμικο

Eκτελεση συνταγης

Aπο βραδυς πλενουμε τα μπουτακια και τα χαραζουμε με ενα μαχαιρι για να μαριναριστουνε καλα. Σε ενα μπολ τα βαζουμε και ριχνουμε, αλατι, πιπερι, ριγανη, παπρικα.
Ανακατευουμε σε ενα μπολακι, ελαιολαδο, μπαλσαμικο, μουσταρδα ντιζον, λιγο μελι τα χτυπαμε καλα και τα περιχυνουμε πανω απο τα μπουτακια τα βαζουμε στο ψυγειο να μαριναριστουνε.
Τα τοποθετουμε την αλλη μερα σε ενα ταψακι, ριχνουμε λιγο ακομα ελαιολαδο απο πανω και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 190 βαθμους για 45 λεπτα μεχρι να ψηθουν καλα και να ροδοκοκκινησουνε.

για τις μελιτζανες :
Πλενουμε τις μελιτζανες μας και τις χαραζουμε περιμετρικα και τοποθετουμε μεσα κομματακια σκορδου, τις ψηνουμε στο φουρνο στους 200 βαθμους για μια ωρα, να ψηθουν πολυ καλα.
Τις βγαζουμε απο το φουρνο τις αφηνουμε να κρυωσουνε και μετα τις τεμαχιζουμε σε ψιλα κομματακια μαζι με την φλουδα τους , η οποια εχει ψηθει πολυ καλα και μπορει να φαγωθει.
Ριχνουμε αλατι, πιπερι, ελαιολαδο, μπαλσαμικο τις ανακατευουμε και ειναι ετοιμες.

καλη επιτυχια και καλη σας ορεξη.

Η Συνταγή είναι της Gkika Eleni

Προηγούμενο άρθροΨωμί εφτάζυμο… συνταγή από την Κάλυμνο
Επόμενο άρθροΜουσακάς που θα μείνει σε όλους αξέχαστος