Κορμός Σοκολάτας με Μπισκότα και σταφίδες

Υλικά

400 γρ. μπισκότα (τύπου πτι μπερ)
225 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα κακάο
120 γρ. κουβερτούρα
120 γρ. καρύδια, τριμμένα στο μούλτι
80 γρ σταφίδες
6 κ.σ. νερό
6 κ.σ. ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Στη συνέχεια σε ένα μπολ ρίχνουμε πρώτα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια, στη συνέχεια προσθέτουμε την κουβερτούρα και το νερό και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά μας. Μορφοποιούμε τη ζύμη μας σε ρολό. Πασπαλίζουμε μία επιφάνεια με την άχνη ζάχαρη και κυλάμε πάνω το ρολό μας. Στη συνέχεια τυλίγουμε το ρολό με μία λαδόκολλα ή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 6-12 ώρες.
Όταν παγώσει και σταθεροποιηθεί το κόβουμε σε ροδέλες και το σερβίρουμε.
Μικρά μυστικά
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και λίγα χοντροκομμένα καρύδια μέσα ή άλλους ξηρούς καρπούς. Μπορούμε να το τυλίξουμε και με αλουμινόχαρτο αν θέλουμε.

Υγεία και όμορφη ημέρα

Προηγούμενο άρθροΣουτζουκάκια με βελούδινο Πουρέ
Επόμενο άρθροΠορτοκαλόπιτα Σπιτική