Κορμός Σοκολάτας με μπισκότα oreo

Υλικά

3 αυγά
100 γρ ζάχαρη
40 γρ ξεπαγωμένο βούτυρο
5 κουταλιές γάλα
Μια κουτάλια λευκό ξύδι
Μια βανίλια
3 κουταλιές κακάο
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ και ένα σόδα
130 γρ αλεύρι

Γέμιση

250 γρ Φιλαδέλφεια
80 γρ βουτυρος
Ένα ποτήρι ζάχαρη άχνη
Μια βανίλια
Χοντροσπασμενα μπισκότα Oreo

Γλασο

100 γρ φρέσκα κρεμα
180 γρ κουβερτούρα

Εκτέλεση

Χτυπω στο μιξερ τα αυγά να γίνουν κρεμα μετά τη ζάχαρη βούτυρο και ξανάχτυπω. Βάζω και τα υπολοιπα υλικα. Βάζω το μείγμα σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί με λαδόκολλα και το στρώνω ομοιόμορφα ψηνω στους 180 για 15 λεπτά. Με ένα μαχαίρι ισιώνω ολες τις πλευρες και τα υπολλειματα  αφήνω για διακόσμηση. Το αφήνω για δέκα λεπτά το πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη το αναποδογυριζω και ξανά βάζω ζάχαρη άχνη το τυλίγω σε ρόλο μαζί με την λαδόκολλα και το αφήνω αρκετές ώρες.
Σε μπολ ολα τα υλικα για τη γέμιση και τα χτυπώ στο μιξερ. Τέλος τα μπισκότα.
Ανοίγω προσεχτικά το ρόλο και βάζω τη γέμιση. Βάζω στο ψυγείο για μια ώρα.
Ζεστενω τη κρεμα γάλακτος και βάζω τη κουβερτούρα μέχρι να λιώσει. Παίρνω τα υπολλειματα του κέικ και τα θρυμματίζω μέσα. Με μια μαριζ βαζω το γλασο και μπισκότα

ΠΗΓΗ: Αγαπώ τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική.Οι συνταγές μας Καίτη Παναγιώτου

Προηγούμενο άρθροΕίναι πιο νόστιμα μπουρεκάκια με τυρί φέτα
Επόμενο άρθροΠαξιμάδια με ανάμεικτους ξηρούς καρπούς και κεράσι