Κοτόπιτα

Η Συνταγή είναι της Marilena Leavitt

Υλικά

900 gr. Στήθη και μπούτια κοτόπουλου χωρίς δέρμα, χωρίς κόκαλα
4 μεσαία γλυκά κρεμμύδια, χοντροκομμένα
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι από σιμιγδάλι
4 κουταλιές της σούπας το καθένα από φρέσκο ​​άνηθο και φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
4 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1 φλιτζάνι κρέμα ελαφριά
450 γρ φύλλα κρουστας, αποψυγμένα, σε θερμοκρασία δωματίου
Ελαιόλαδο για το βούρτσισμα των φύλλων

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τα κομμάτια κοτόπουλου, τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο και τα καρυκεύματα σε μια κασταρολα.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά. (Μην προσθέσετε νερό, γιατί το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια θα βγάλουν τα υγρά τους και θα σιγοβράσουν καλά.)
Αφαιρέστε το κοτόπουλο, αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια κόψτε το (ή ψιλοκόψτε το) σε μικρά κομμάτια. Αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ. Εν τω μεταξύ, συνεχίζουμε να ψήνουμε τα κρεμμύδια για άλλα 30 λεπτά. Όταν μαλακώσουν, τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι και τα προσθέτουμε στο κοτόπουλο. Σε αυτό το
σημείο, δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εντελώς.
Πασπαλίζουμε το σιμιγδάλι πάνω από το μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέστε τον μαϊντανό, τον φρέσκο ​​άνηθο, τα αυγά και την κρέμα. Αφήνω στην άκρη. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C.

Ξεκινήστε να στρώνετε ένα γυάλινο ή κεραμικό ταψί 38×25 εκ με φύλλα: Αρχικά αλείφετε λίγο λάδι από όλες τις πλευρές του ταψιού και μετά συνεχίστε με 10 φύλλα, αλείφοντας ελαιόλαδο σε κάθε ένα από αυτά. Χωρίς να λαδώσουμε τη 10η στρώση του φύλλου, περιχύνουμε με το μείγμα πάνω από τα φύλλα και τα απλώνουμε εξίσου στο
ταψί. Ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας το καθένα με ελαιόλαδο. Διπλώστε το προεξέχον φύλλο, πίσω από την κορυφή της κοτόπιτας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαραξτε προσεκτικά τα πάνω φύλλα σε τετράγωνα σχήματα, ώστε το φύλλο να μην θρυμματίζεται όταν κόβεται.
Ρίξτε λίγο νερό πάνω από την πίτα και ψήστε για 30 με 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά το φύλλο. Αφήστε το να κρυώσει για 15 λεπτά πριν το κόψετε και το σερβίρετε.

Καλή Επιτυχία

Δείτε περισσότερες ωραίες συνταγές εδώ marilenaskitchen

Προηγούμενο άρθροΓαλακτομπούρεκο με κανταΐφι
Επόμενο άρθροΜακαρονοπιτα