Υλικά

1 κουτί σφολιάτα
για τη μπεσαμελ:
1 κουτί γάλα-τενεκεδακι
6-7 κουταλιές αλεύρι
4 κουταλιές γεμάτες βιταμ
Μοσχοκάρυδο
1 αυγό
αλάτι
τυριά της αρεσκείας μας
Για τη γέμιση:
3-4 φρέσκα μανιτάρια
μισή κόκκινη πιπεριά
3-4 καρότα
1 κρεμμύδι
Λίγο μουστάρδα
λάδι
1 στήθος κοτόπουλο με την πέτσα και τα κόκκαλα ή 500γρ ψαχνό από οποιοδήποτε ψημένο ή βρασμένο κοτόπουλο
Λίγο παραπάνω βούτυρο για να βάλουμε στο ταψί και στα φύλλα

Εκτέλεση
Βράζουμε το κοτόπουλο σε βρασμένο νερό με 1 φύλλο δάφνης και 2 μπαχάρια μέχρι να γίνει κατάλευκο . Τσιγαρίζουμε σε λάδι τα λαχανικά μαζί με λίγο μουστάρδα μέχρι να μαλακώσουν.

 

Για τη μπεσαμέλ λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι παροδικά για να μη σβολιάσει και ανακατεύουμε γρήγορα. Αν το μείγμα είναι υγρό βάζουμε κι άλλο αλεύρι ,αν είναι πολύ σφιχτό λιώνουμε λίγο ακόμα βούτυρο και προσθέτουμε. Στη συνέχεια βάζουμε λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα για να μη σβολιάσει. Αν είναι σφικτή μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νεράκι. Βάζουμε πρώτα το αυγό και μετά το μοσχοκάρυδο για να πάρει το άρωμα του αυγού, μετά βάζουμε λίγο αλάτι και τα τυριά. Ανακατέψτε με τα λαχανικά και το κοτόπουλο τη μπεσαμέλ.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Λαδώνετε το ταψί σας και στρώνετε τα δύο πρώτα φύλλα λαδώνοντάς τα καλά με ένα πινέλο και αφήνοντάς τα να εξέχουν από το ταψί. Απλώνετε μέσα τη γέμιση, φέρνετε τα φύλλα που εξέχουν από πάνω και απλώνετε τα δύο τελευταία φύλλα τσαλακωτά πάνω από την πίτα έτσι ώστε να μην περισσεύουν από το ταψί. Λαδώνετε καλά, βρέχετε τα φύλλα ελαφρά, χαράζετε την πίτα σε κομμάτια, πασπαλίζετε με σουσάμι και την ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά η επιφάνειά της.

Προηγούμενο άρθροΜπισκοτα με άρωμα Χριστουγέννων…μέλι και κανέλα
Επόμενο άρθροΚορνεδάκια με κρέμα