Κοτόπιτα με σφολιάτα
Όταν χρειάζομαι νόστιμο και γρήγορο , τότε με σώζει η σφολιάτα με πολύ νόστιμη γέμιση.
Σήμερα ετοίμασα λαχταριστές σφολιάτες με υπέροχη γέμιση.
Υλικά
– 1-2 κρεμμύδια
– 500 γρ κιμά κοτόπουλου
καυτερή πιπεριά,
κάρυ
– 2-3 ντομάτες (ανάλογα με το μέγεθος)
– 120 γραμμάρια τυριού παρμεζάνα
– Σφολιάτα 500 γρ
Εκτέλεση
Αρχικά ετοιμάζω τη γέμιση:
– Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν στο λάδι
– Τον κιμά κοτόπουλου, προσθέτουμε στο τηγανισμένο κρεμμύδι, αλατίζουμε, προσθέτουμε καυτερή πιπεριά, κάρυ και μαγειρεύουμε μέχρι να είναι έτοιμο το κρέας, ανακατεύοντας κατά διαστήματα
Μην στεγνώνετε τον κιμά για να υπάρχουν λίγα υγρά για ζουμερό
– Αφαιρέστε τη φλούδα από τις ντομάτες , κόψτε σε κύκλους ή κύβους, όπως θέλετε
– τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη το τυρι
– ξεπαγώστε την σφολιάτα, ανοίξτε, χωρίστε σε 12 μέρη
– Βάζω λίγο τυρί σε κάθε κομμάτι ζύμης, μετά κιμά, ντομάτες και λίγο ακόμα τυρί από πάνω
και κολλάω τη ζύμη από τις τέσσερις πλευρές τοποθετώ στο ταψί το κλεισιμο προς τα κάτω και αραιώνουμε το αυγό με λίγο νερό και αλείφουμε την πίτα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180* για 30 λεπτά
ΝΟΣΤΙΜΟ 🤗🤗🤗