Δείτε Επίσης: Σκορδάτο Κοτόπουλο στο τηγάνι…υπέροχο και εύκολο | Φιλέτο Κοτόπουλο με κρούστα μαρέγκας…η γευση του σε τρελαίνει

Κοτόπιτα με χειροποίητο φύλλο

Υλικά

Για την Γέμιση
1 κοτόπουλο ψημένο η βρασμένο το οποίο έχει περισσέψει
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3-4 μανιτάρια
2 καρότα σε κυβάκια
1 πιπεριά
3-4 φέτες μπέικον
300γρ κίτρινα τυριά σε κυβάκια
1 αυγό χτυπημένο
1 μικρή κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά η με 10% λιπαρά
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
ψιλοκομμένο μαϊντανό
για το Φύλλο:
600γρ αλεύρι γοχ
1 κτσ ξύδι
αλάτι
3 κτσ ελαιόλαδο
νερό όσο πάρει μέχρι να γίνει μια ζύμη απαλή

Εκτέλεση:

Πρώτα φτιάχνουμε την ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη να ξεκουραστεί.
Τώρα για την γέμιση, αφαιρούμε τα κόκαλα από το είδη ψημένο κοτόπουλο μας το ψιλοκόβουμε και σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαριζουμε το κρεμμύδι έπειτα ρίχνουμε το μπέικον,κοτόπουλο αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα ψιλοκομμένα καρότα και πιπεριές όταν ψηθούν λίγο και αυτά αποσύρουμε απο την φωτιά και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία ,

χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το προσθέτουμε στην γέμιση μας έπειτα τα τυριά αλάτι πιπέρι και το ψιλοκομμένο μαϊντανό.Τέλος στρώνουμε σε ένα καλά λαδωμένο ταψί 3 φύλλα κάτω την γέμιση μας και 3 φύλλα επάνω,

πάντα λαδωνουμε ανάμεσα τα φύλλα χαράζουμε και προαιρετικά προσθέτουμε σουσάμι.

Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 1 ώρα.

ΠΗΓΗ: Joanna Kalogiannakis

Προηγούμενο άρθροΤο καλύτερο κέικ Μπανάνας
Επόμενο άρθροΗ πιο αφράτη Κουλούρα