Κοτόπουλου Πανε με σαλάτα κριθαράκι

Αυτό το πιάτο είναι νόστιμο και τόσο εύκολο στην παρασκευή του, για να μην αναφέρουμε έναν εξαιρετικό τρόπο για να κάνετε τα παιδιά σας να τρώνε περισσότερη πρωτεΐνη και λαχανικά. Δείτε πώς μπορείτε να το φτιάξετε:

Συστατικά

1 πακέτο τρυφερά στηθη κοτόπουλο
2 αυγά ομελέτα
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
Πρέζα αλάτι
Πρέζα πιπέρι
Πρέζα Καγιέν
1 1/2 φλιτζάνι κριθαρακι
1/4 φλιτζανιού φέτα θρυμματισμένη
1/2 φλιτζάνι ντοματίνια
1/4 φλιτζάνι ελιές
1 φλιτζάνι ρόκα
2 baby αγγουράκια κομμένα σε φέτες
3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Παρασκευή

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε το αλεύρι σε ξεχωριστό πιάτο και την τριμμένη φρυγανιά σε ξεχωριστό
πιάτο. Βάζουμε μια πρέζα αλάτι και καγιέν στο αλεύρι και ανακατεύουμε. Τώρα βάλτε τα τρυφερά στηθη κοτόπουλο στο αλεύρι, μετά στα
αυγά και τέλος στη φρυγανιά.

Σε ένα μέτριο τηγάνι, προσθέστε 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέστε τα στηθη μέσα. Μόλις ροδίσουν από κάθε πλευρά,
τα αφήνετε στην άκρη σε ένα ταψί και τα ψήνετε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 επιπλέον λεπτά. Αυτό κάνει τα στηθη τρυφερά και υγρά!
Εν τω μεταξύ βράστε το κριθαρακι μέχρι να γίνει Al dente και κόψτε όλα τα λαχανικά σας.
Σουρώνουμε και μεταφέρουμε το μαγειρεμένο κριθαρακι σε ένα μπολ και προσθέτουμε μέσα όλα τα λαχανικά και τη ρόκα.
Μην ανησυχείτε ότι το κριθαρακι είναι ζεστό, αυτό θα απορροφήσει όλες τις γεύσεις. Τώρα προσθέτουμε τη ρίγανη, τη φέτα, την παρμεζάνα και
το λάδι και το ξύδι και ανακατεύουμε. Προσθέστε τα τρυφερά κοτόπουλου από πάνω και απολαύστε!
Αυτό είναι το αγαπημένο της οικογένειας!

Η Συνταγή είναι απο το Cook Like a Karpathian

Προηγούμενο άρθροΓρήγορο κέικ σε 15 λεπτά😋👍
Επόμενο άρθροΣυκωτάκια Κοτόπουλο με πιπεριές