Υλικά

2 κουτιά μαύρα φασόλια, καλά στραγγισμένα

1 1/2 φλιτζάνια καλαμποκιού (χρησιμοποιήστε φρέσκα μαγειρεμένα, κατεψυγμένα ή κονσερβοποιημένα, αλλά φυσικά φρέσκα είναι πάντα καλύτερο)

1 κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά, σε κύβους

1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους (προαιρετικό αλλά νόστιμο!)

3 ντομάτες, ψιλοκομμένες

4 πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1/3 φλιτζάνι φρέσκο ​​κόλιαντρο, ψιλοκομμένο

1/3 φλιτζάνι χυμό lime

1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλατι 

1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

Πως να το φτιαξεις

Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, ανακατέψτε τα αποστραγγισμένα μαύρα φασόλια, καλαμπόκι, κομμένη πιπεριά, ντομάτες, κρεμμύδι και κόλιαντρο, και ανακατέψτε απαλά.

Σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το lime, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν μέχρι να συνδυαστούν καλά. 

Μια καλή μέθοδος επίσης είναι να τα χτυπήσεις όλα μαζί μέσα σε ένα βάζο και όχι να τα χτυπήσεις στο μπολ.

Ρίξτε αυτό το χυμό πάνω από το μείγμα φασολιών και ανακατέψτε να συνδυάστούν καλά και να πάει ο χυμός σε όλα τα συστατικά της σαλάτας.

Κόψτε το αβοκάντο σε κύβους να μπορεί να διασκορπιστεί καλά μέσα στην σαλάτα. Εάν το αβοκάντο σας είναι πολύ μαλακό , μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε το αβοκάντο πάνω από ατομικές μερίδες.

Αν έχετε κάποιο επιπλέον χρόνο, αυτή η συνταγή σαλάτας μαύρων φασολιών είναι καλύτερα προετοιμασμένη μερικές ώρες από πριν , ώστε να μπορείτε να την ψύξετε στο ψυγείο (για τουλάχιστον μία ώρα) για να επιτρέψετε σε όλες αυτές τις υπέροχες  γεύσεις να ανακατευτούν και να αναπτυχθούν πλήρως.

Προηγούμενο άρθροΔροσερή Σαλάτα με φασόλια και μαιντανό σε 10 λεπτά
Επόμενο άρθροΜπισκότο Καραμελωμένο με καρύδια…τέλειο πρωινό στα παιδιά