Κοτόπουλο αλα κρεμ με κουνουπίδι.

Το κοτόπουλο αλα κρεμ με κουνουπίδι είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο.
Ένας εναλλακτικός τρόπος μαγειρέματος κοτόπουλου και επίσης μια εξαιρετική ιδέα για να απολαύσετε
ευχάριστα το κουνουπίδι. Η χρήση του κάρυ είναι ένα μπαχαρικό που δίνει στο πιάτο μια ανατολίτικη πινελιά που το κάνει πραγματικά μαγευτικό.

Συστατικά:

800 γρ στήθος κοτόπουλου
1 κρεμμύδι
3 καρότα
1 μπαστουνάκι σέλινο
1 μέτριο κουνουπίδι
500 ml κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κλωναράκι μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλιά κάρυ
ζωμό λαχανικών για γεύση
Αλάτι για γεύση

Εκτέλεση

Ξεκινήστε προετοιμάζοντας το ζωμό λαχανικών.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μπουκίτσες ίδιου μεγέθους
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σέλινο και τα καρότα, όταν μαλακώσουν,
προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να ροδίσει για λίγα λεπτά, προσθέτουμε και τα κουνουπίδια και ανακατεύουμε.
Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε μέσα το κρασί και αφήνουμε το μείγμα.
Προσθέτουμε μερικές κουταλιές ζωμό και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε
για περίπου 30 λεπτά, προσθέτουμε κι άλλο ζωμό αν χρειάζεται.

Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το κάρυ, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά, λίγο πριν το τέλος
του ψησίματος, προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Το πιάτο θα είναι έτοιμο όταν έχει σχηματιστεί μια ωραία παχύρρευστη κρέμα.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Katia la curiosita’ in cucina

 

Προηγούμενο άρθροΥπέροχα μαλακά Κουλούρια Λεμονιού
Επόμενο άρθροΣιμιγδαλένιος Χαλβάς