Κοτόπουλο και χοιρινό με λαχανικά στο πήλινο

Υλικά

500 γρ κοτόπουλο (φιλέτο)
1 μπριζόλα 500 γρ χοιρινή
250 γρ μανιτάρια
2 πράσινες και κόκκινες πιπεριές
3 κεφάλια κρεμμύδι
1 κολοκυθάκι
Λάδι, αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι για γεύση και πικάντικο
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι λευκό κρασί.

Εκτέλεση

Έκοψα το κρέας σε κομμάτια και το τηγάνισα σε λίγο λάδι μέχρι να ασπρίσει και το άφησα στην άκρη.
Κόβω όλα τα λαχανικά σε λωρίδες, το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια, τα μανιτάρια σε τέταρτα, βάζω όλα τα λαχανικά σε ένα ταψί, Πρόσθεσα το κρέας και τα μπαχαρικά και το ανακάτεψα καλά.
Έριξα το κρασί και το νερό και έβαλα το καπάκι. Βάζω το πηλινο σε κρύο φούρνο και το ανάβω στα 200′ μέχρι να είναι έτοιμο.

Μόλις ήταν έτοιμο Το έβγαλα και το πασπάλισα με τριμμένο τυρί, έβαλα το καπάκι χωρίς να το ξαναβάλω στο φούρνο, έλιωσε.
Μυρίζει πολύ ωραία. Η μόνη ταλαιπωρία του πηλινου είναι ότι δεν έχει χερούλι και είναι δύσκολο να το βγάλω από τον ζεστό φούρνο, αλλά με βοήθησε ο άντρας μου.

Κοτόπουλο και χοιρινό με λαχανικά στο πήλινο

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό Σουβλάκι ΣΙΣ ΚΕΜΠΑΠ
Επόμενο άρθροΥπέροχο σιροπιαστό κέικ ροδάκινου