Κοτόπουλο Καπαμά

Υλικά

1 κοτόπουλο, μεσαίο, 
2 ξυλάκια κανέλλα
6-7 γαρύφαλα
3-4 κόκκους μπαχάρι
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασι
Αλάτι
Πιπέρι
2 κσ Πελτέ ή φρέσκια ώριμη ντομάτα
2 – 3 κουταλιές ελαιόλαδο

Παρασκευή

Ροδίζουμε το κοτόπουλο  που είναι κομμένο σε μερίδες, με το ελαιόλαδο και το σκόρδο.
Αφού ροδίσει προσθέτουμε ένα – ένα τα υλικά και στο τέλος τον μπελντέ ή της φρέσκια ντομάτα. Προσθέτουμε νερό, κρασί και το αφήνουμε να βράσει. Όταν έχει δέσει η σάλτσα χαμηλώνουμε τη φωτιά και τέλος κατεβάζουμε.

Συνοδεύουμε με χοντρό μακαρόνι

Μακαρόνια
Βράζουμε κατά προτίμηση χοντρό μακαρόνι. Στραγγίζουμε καλά. Ρίχνουμε άφθονη φρεσκοτριμμένη μυζήθρα.

Σερβίρουμε αφού προσθέσουμε αρκετή σάλτσα και τις μερίδες κοτόπουλου της αρεσκείας μας.

Προηγούμενο άρθροΜπριζόλα με σκορδατες πατατες σε πακέτα στο αλουμινόχαρτο
Επόμενο άρθροΤα μπισκότα του καφέ με γέμιση καρυδιού