Αυτό το πιάτο κοτόπουλου είναι γεμάτο με γλυκά δαμάσκηνα, αρωματικό σαφράν και γλυκιά πάπρικα. Μια εξαιρετική συνταγή με πλούσια γεύση και άρωμα. Σερβίρετε με σπυρωτό ρύζι.
ΥΛΙΚΑ :
 8 μπουτάκια κοτόπουλο
 1 λτ. νερό
 1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 3 κόκκινα κρεμμύδια, λεπτά κομμένα σε φέτες
 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
 20 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
 Αλάτι και φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Βάλτε τα μπουτάκια κοτόπουλου σε μια μεγάλη κατσαρόλα με το νερό και τον κρόκο. Φέρτε στο σημείο βρασμού και στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να μαγειρευτεί 15 λεπτά περίπου. Βγάλτε τα από την κατσαρόλα, διατηρώντας το ζωμό τους.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε την πάπρικα, μαγειρέψτε για 2 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε τα μπουτάκια κοτόπουλου, περίπου 700 ml ζωμού από το κοτόπουλο και τα δαμάσκηνα. Ρίχνετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε τα μπουτάκια για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας τους.
Ελέγξτε την κατσαρόλα με το κοτόπουλο και, αν έχει ακόμα αρκετό νερό, αφαιρέστε το κοτόπουλο, τα δαμάσκηνα και τα κρεμμύδια με μια τρυπητή κουτάλα και κρατήστε ζεστό ενώ μειώνετε τη σάλτσα, ώστε να έχετε μια μικρή ποσότητα για να ρίξετε πάνω από κάθε μερίδα.
Θα σας γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια!! Καλή απόλαυση!!

Προηγούμενο άρθροΤρουφάκια Σοκολάτας
Επόμενο άρθροΓαρίδες σαγανάκι