Κοτόπουλο Κοκκινιστό με πάτατες ή Ρύζι

Η Συνταγή είναι το greekcookingmadeeasy

Υλικά

1,3 kg 1 ολόκληρο κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής (κομμένο σε 10 τεμάχια)
500 γρ. σάλτσα ντομάτας (κονσερβοποιημένη)
2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου κομμενες σε λεπτές φέτες
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουτ.γλ πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά της σούπας ξύδι Balsamico
60 ml / 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
500 ml / 2 φλιτζάνια νερό
Φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

A. Προετοιμάστε και κόψτε το κοτόπουλο:
Εάν δε μπορείτε εσείς να το κόψετε τότε ζητήστε από το χασάπη σας

Β. Σοτάρετε το κοτόπουλο:
21. Τοποθετήστε μια βαθιά, φαρδιά κατσαρόλα (με καπάκι) σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά. Προσθέστε το
ελαιόλαδο στην κατσαρόλα!
22. Όταν το λάδι ζεσταθεί, ξεκινήστε με τα μισά κομμάτια κοτόπουλου.
23. Σοτάρετε τα για 2′-3′ λεπτά ανά πλευρά, για να να δώσετε στο δέρμα τους μια ωραία λάμψη και τραγανότητα.
24. Μετά από 5′-6′ λεπτα, αφαιρέστε την 1η παρτίδα από την κατσαρόλα και τοποθετήστε τα
κομμάτια κοτόπουλου σε ένα μπολ.
25. Στη συνέχεια, σοτάρετε την επόμενη παρτίδα.
26. Μετά από 5′-6 ‘, αφαιρέστε επίσης τη 2η παρτίδα. Μην απενεργοποιήσετε τη φωτιά!

Γ. Φτιάξτε τη σάλτσα ντομάτας:
27. Με το λάδι ακόμα ζεστό, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 2′-3′ λεπτά.
28. Προσθέστε τον πελτέ και σοτάρετε για ένα λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς, ξύνοντας και το κάτω μέρος της κατσαρόλας, για να βοηθήσετε στην απελευθέρωση των αρωμάτων της!
29. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας. Ανακατέψτε.


30. Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε τα 2 μπαχαρικά και ξύδι βαλσάμικο
31. Τώρα προσθέστε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και τα 2 φύλλα δάφνης στη σάλτσα.

Δ. Κάντε το κοτόπουλο:
32. Όταν η σάλτσα ζεσταθεί ξανά, επαναφέρετε τα κομμάτια κοτόπουλου στην κατσαρόλα.
33. Ρυθμίστε τη φωτιά στο πολύ χαμηλό και προσθέστε το καπάκι στο πάνω μέρος της κατσαρόλας.
34. Τα κομμάτια κοτόπουλου χρειάζονται τουλάχιστον 40 ’σιγοβράσιμο.
35. Στη μέση, μετακινήστε τα κομμάτια κοτόπουλου απαλά.
36. Μετά από σιγοβράσμα 40′ λεπτά, τα κομμάτια κοτόπουλου πρέπει να είναι έτοιμα.
37. Λίγο πριν σβήσετε τη φωτιά, αρωματίστε με φρέσκο ​​αλάτι και πιπέρι.


38. Σβήστε τη φωτιά.
39. Αφήστε το φαγητό για 10 ’για να καθήσει.

Ε. Πρόταση σερβιρίσματος:
Σερβίρετε το κοτόπουλο ζεστό από την κατσαρόλα με ρύζι πιλάφι και φρέσκια σαλάτα μαρουλιού
Εναλλακτικά, μπορείτε να το σερβίρετε με πουρέ πατάτας, τηγανητές πατάτες (ελέγξτε τις ξεχωριστές συνταγές μου) ή ζυμαρικά! Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε τόνους ψωμιού για να βουτήξετε στη σάλτσα!


Ένα αληθινό μεσογειακό πιάτο γεμάτο όμορφες μυρωδιές και γεύσεις.
Απόλαυσέ το!!

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΨημένα γεμιστά αυγά…είναι μία Ισπανική ωραία συνταγή
Επόμενο άρθροΥπέροχα τηγανιτά γαλατοπιτάκια