Συστατικά
1 μέτριο κοτόπουλο περίπου. 1 ½ -2 κιλά, κομμένα σε τεμάχια μεγέθους σερβιρίσματος
Αλεύρι
Αλατοπίπερο
6-8 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ κιλό μικρά λευκά κρεμμυδάκια καθαρθσμένα αλλά ολόκληρα
6-8 να καθαρισμένες ντομάτες, ψιλοκομμένα (μπορείτε και σε κονσέρβα)
½-3/4 φλιτζάνι νερό
350 γρ. πράσινες ελιές που ξεπλένουμε για να μειώσουν το αλατι και αποφλοιωμένες, εάν θέλουνε
1-2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
300 g σκληρή φέτα σε φέτες * (προαιρετικά)

Οδηγίες
1. Ανακατέψτε το αλεύρι με αλάτι και πιπέρι και ελαφρώς βάλτε το κοτόπουλο μέσα, και κουνήστε το
2. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και μόλις είναι πολύ ζεστό προσθέσετε τα κομμάτια κοτόπουλου, γυρίζοντας να γίνουν καφέ σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε από την κατσαρόλα και στραγγίξτε το σε χαρτοπετσέτες.
3. Χαμηλώστε τη θερμότητα και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Βάλτε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι, προσθέστε τις ντομάτες και το νερό. Αλατίστε. Καλύψτε το τηγάνι και μαγειρέψτε αργά για περίπου 20-25 λεπτά. Προσθέστε νερό εάν χρειάζεται.
4. Προσθέστε τις ελιές και το ξίδι. Εάν θα βάλετε φέτα ριξτε την λίγα λεπτά πριν βγάλετε το κοτόπουλο από τη φωτιά. Καλύψτε το τηγάνι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 5-8 λεπτά μέχρι να λιώσει σχεδόν το τυρί. Σερβίρετε ζεστό. Αυτό το πιάτο στέκεται πολύ καλά και χωρίς την προσθήκη φέτας.

Προηγούμενο άρθροΣαραγλί με παγωτό…της Ρούλας Παπαλιάγκα
Επόμενο άρθροΠατάτες Φούρνου με κολοκυθάκια και τριμμένο κατσικίσιο τυρί