Λεμονάτες φτερούγες κοτόπουλου

Συστατικά

1 ½ κιλό φτερούγες κοτόπουλου
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκια του γλυκού παπρικα
1 ½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
φρέσκο μαύρο πιπέρι και αλάτι
φρέσκο θυμάρι και μαϊντανό για γαρνίρισμα προαιρετικά
3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

Οδηγίες

Στεγνώστε τα φτερά κοτόπουλου με χαρτί κουζίνας.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Ρίξτε τις φτερούγες με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά.
Ανακατέψτε τις φτερούγες με ελαιόλαδο, παπρικα, ξύσμα λεμονιού και σκόρδο.
Στρώνουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και από πάνω μια σχάρα ψησίματος. Αλλειψτε τη σχάρα με μαγειρικό λαδι.
Ψήστε τα φτερά για 20 λεπτά, αναποδογυρίστε και ψήστε άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά. Βάλτε στο γκριλ 1 λεπτο καθε πλευρα
Συνδυάστε το βούτυρο και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε με τα φτερά. Πασπαλίστε γενναιόδωρα με επιπλέον πιπέρι, αλάτι για γεύση και φρέσκο θυμάρι αν θέλετε. Σερβίρετε αμέσως.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΕύκολη και φανταστική Πάστα Φλώρα
Επόμενο άρθροΛαχανοντολμάδες με σάλτσα