Κοτόπουλο με Μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ :

 2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπουκίτσες
 400 γραμμάρια μανιτάρια
 6 κουταλιές της σούπας λάδι
 1 κουταλιά της σούπας τοματοπολτό
 1 τριμμένη ντομάτα
 2 – 3 σκελίδες σκόρδου
 θυμάρι
 πάπρικα
 αλάτι
 1 φλιτζάνι ζεστό νερό (200 ml).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Αρχικά, πλένετε καλά και στεγνώνετε τις μπουκίτσες κοτόπουλου. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
Βγάζετε τα φιλετάκια σε ένα πιάτο και τα αφήνετε στην άκρη.
Στη συνέχεια κόβετε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνετε στο τηγάνι. Μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν καλά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε και λίγο ζεστό νερό.
Αφού τα μανιτάρια απορροφήσουν το χυμό, επιστρέφετε τις μπουκίτσες στο τηγάνι προσθέστε το υπόλοιπο λάδι, τον τοματοπολτό, τις σκελίδες σκόρδου, τη τριμμένη ντομάτα, το αλάτι, την πάπρικα, το πιπέρι.
Συνεχίστε να μαγειρεύετε ανακατεύοντας για 2 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το νερό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με το καπάκι και σιγομαγειρεύετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Στο τέλος, προσθέτετε και το θυμάρι.
Γαρνίρετε, αν θέλετε, με λίγο άνηθο και σερβίρετε.

Καλή Ορεξη

ΠΗΓΗ: recipesmaking.com

Προηγούμενο άρθροΚέικ Μπισκότου με 3 Υλικά
Επόμενο άρθροΖουμερό Κέικ με σάλτσα μήλου