Κοτόπουλο Μαρινάτο

Υλικά

8-12 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα ή χωρίς κόκαλα κομμένα και καθαρισμένα.

Συνταγή για μαρινάδα:
10 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ή λιωμένες
3 κουταλιές της σούπας ξερή ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι σε τέταρτα
1/2 φλιτζάνι πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
1/3 φλιτζάνι μέτρια κάπαρη
1/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ζωμός κότας
1 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά σε ένα μπολ, τοποθετούμε τα μπούτια κοτόπουλου και ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε, βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες.


Φούρνος στους 190 βαθμούς προθερμασμένος
Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα 25×30 εκ με τρυπητή κουτάλα, ρίξτε λίγη απο την μαρινάδα πάνω από το κοτόπουλο, και λίγη μαρινάδα γύρω από το κοτόπουλο.

Δεν θέλετε πολύ χυμό μαρινάδας. Στη συνέχεια στο φούρνο για 50 λεπτά ή μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία στους 160 βαθμούς.
Πήρα το υπόλοιπο υγρό της μαρινάδας, το ζεσταίνω και μετά περιχύνω το κοτόπουλο και συνόδεψα με ρύζι.

Paul LaFerriere

Προηγούμενο άρθροChocolate Cheesecake χωρίς ψήσιμο, χωρίς ζάχαρη και χωρίς σοκολάτα
Επόμενο άρθροΛιγκουίνι με λευκή σάλτσα και γαρίδες με λαχανικά