Κοτόπουλο με αρακά

Συστατικά

2-3 κομμάτια φιλέτο ή μπουτια κοτόπουλου (περίπου ½ κιλό),
4 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι,
2 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες,
1 κιλό ξεφλουδισμένα μπιζέλια (φρέσκα ή κατεψυγμένα και ξεπαγωμένα),
1 τενεκεδάκι (400γρ.) ψιλοκομμένες ντομάτες από κονσέρβα,
1 πρέζα ζάχαρη,
2 φλ. κοχλαστό νερό,
½ φλ. άνηθο ψιλοκομμένο,
1 κουταλάκι αλάτι.

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι.
Προσθέτετε το κοτόπουλο και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
Ακολούθως, βάζετε τις πατάτες και το καρότο.
Ανακατεύετε το φαγητό 2-3 φορές και προσθέτετε το μπιζέλι.
Στη συνέχεια, ρίχνετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακινείτε την κατσαρόλα για να πάει η σάλτσα παντού.
Τέλος, ρίχνετε τα 2 φλ. κοχλαστό νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
Μετά, ρίχνετε τον άνηθο και βράζετε για ακόμα 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να ψηθεί το κρέας και να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΝτομάτοκεφτέδες
Επόμενο άρθροΚοκκινιστά Κεφτεδάκια με πλιγούρι