Κοτόπουλο με λαχανικά… 

Συστατικά

2- Μπουτάκια κοτόπουλου ή το μέρος του κοτόπουλου που προτιμάτε
2 Κρεμμύδι κομμένα σε λωρίδες
1 Πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά
3-4 Σκόρδα σπασμένα
2 Καρότα σε φέτες
5 Ντοματίνια
4 Φέτες λεμονιού
2 φύλλα Δάφνη
Αλατοπίπερο
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Λίγο λευκό κρασί
80 ml. ζωμό κοτόπουλου ή ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση

Ξεκινάμε βάζοντας λίγο ελαιόλαδο σε ένα πυρέξ κατάλληλο για το φούρνο, βάζουμε το κρεμμύδι που θα έχουμε κόψει σε λωρίδες , βάζουμε επίσης την πράσινο και την κόκκινη πιπεριά.
Τώρα παίρνουμε σκελίδες ολόκληρου μη αποφλοιωμένου σκόρδου το οποίο θα έχουμε σπάσει.
Βάζουμε επίσης το καρότο ξεφλουδισμένο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες, μερικά πλυμένα και ολόκληρα ντοματίνια, φέτες λεμονιού και φύλλα δάφνης, προσθέτουμε λίγο αλάτι πάνω από τα λαχανικά.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε το κοτόπουλο πάνω από όλα τα λαχανικά, ρίχνουμε λίγο λάδι στην κορυφή, περιχύνουμε με το λευκό κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου ή το ζωμό λαχανικών (λίγο κάτω από μισό ποτήρι, εάν δεν υπάρχει τίποτα από τα 2, μπορείτε να προσθέσετε Νερό).

Τέλος, πριν το βάλετε στο φούρνο, καρυκεύστε με λίγο αλάτι και πιπέρι. Μην προσθέτετε πολύ αλάτι, να θυμάστε ότι ο ζωμός έχει ήδη αλάτι.
Τώρα, το βάζουμε στο φούρνο που έχουμε ήδη ζεστάνει στους 200ºC και θα το έχουμε για περίπου 1 ώρα { ο χρόνος εξαρτάται πάντα από το φούρνο σας} γι ‘αυτό σας συμβουλεύω να τον ελέγχετε.
Όταν είναι ήδη περίπου 30 λεπτά στο φούρνο, το βγάζουμε με προσοχή για να μην καούμε και γυρίζουμε το κοτόπουλο έτσι ώστε να ψηθεί παντού εξίσου.
Το βάζουμε πίσω στο φούρνο μέχρι να δούμε ότι το κοτόπουλο γίνεται χρυσό.
Το βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε το κοτόπουλο συνοδευόμενο από τα λαχανικά, ένα πλούσιο και πλήρες πιάτο που παρασκευάζεται με ευκολία.

Καλή Ορεξη

Προηγούμενο άρθροΓαλλικές Πίτσες σε ψωμί
Επόμενο άρθροΓλυκό βερίκοκο!