Παναρισμένα με σιμιγδάλι στήθη Κοτόπουλο με κους κους

Υλικά:

Στήθοι κοτόπουλου | κομμένα στο μισό και τεμαχισμένα για να φτιάξετε 4 φιλέτα από ένα στήθος κοτόπουλου
1 αυγό μεγάλο | Χτυπάμε καλά με άλλα υλικά που προστίθενται (ελαιόλαδο, λευκό βαλσαμικό ξύδι, αλάτι και φρέσκο ​​σπασμένο μαύρο πιπέρι
Αλεύρι Σιμιγδαλιού για το πανάρισμα των φιλέτων κοτόπουλου | καρυκεύστε το με αλάτι , φρέσκο ​​σπασμένο μαύρο πιπέρι, κουρκουμά, βασιλικό και καγιέν
κουσκούς | Ψήστε στο τηγάνι πριν προσθέσετε λάδι και ζωμό κοτόπουλου
Κοτόπουλο ζωμό | Χρησιμοποιείται αντί για νερό κατά την παρασκευή του κουσκούς |
Σκόρδο | λιωμένο σκόρδο προστέθηκε στο κουσκούς ενώ ψήνεται
Μαϊντανός | Χοντροκομμένο για το κουσκούς και γαρνιτούρα
Κρεμμυδάκια/Πράσινο Κρεμμύδι | Σε λεπτές φέτες για το κουσκούς
Ελιές πρασινες
Κάπαρη
Ελαιόλαδο
Βούτυρο (πάντα ανάλατο/γλυκό βούτυρο)

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Ολοκληρώστε όλη την προετοιμασία όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Στεγνώστε το(τα) στήθος(η) κοτόπουλου και φτιάξτε τα φιλέτα. Έπειτα βουτάμε στο αυγό και μετά στο αλεύρι από σιμιγδάλι. Τοποθετήστε τα φιλέτα σε ένα πιάτο εν αναμονή του μαγειρέματός τους.

Βήμα 2: Προθερμαίνουμε σε μέτρια χαμηλή φωτιά ένα τηγάνι για το ψήσιμο του κουσκούς και προσθέτουμε ταυτόχρονα το σκόρδο. Αυτό βοηθά τα έλαια σκόρδου να απορροφηθούν λίγο από το κουσκούς. Μετά από περίπου 8 λεπτά προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου (1 φλιτζάνι κουσκούς σε 1,25 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου) Ανεβάστε τη φωτιά σε μέτρια υψηλή και προσθέστε βούτυρο, αλάτι, φρέσκο ​​σπασμένο μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε συχνά όσο ψήνεται το κουσκούς. Περίπου 15 λεπτά περίπου. Όταν απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά, προσθέστε τα μυρωδικά (φρέσκο μαϊντανό και κρεμμύδι). Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα βότανα. Ανακατεύουμε καλά αλλά απαλά και χαμηλώνουμε
τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι. Ανακατεύουμε απαλά κάθε 4 με 5 λεπτά.

Βήμα 3: Προθερμάνετε ένα τηγάνι. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και βούτυρο. Προσθέστε τα φιλέτα κοτόπουλου. Καθώς μαγειρεύονται προσθέτουμε τις ελιές και την κάπαρη ανάμεσα στα φιλέτα και στις άκρες του τηγανιού.


Βήμα 4: Λίγο πριν γυρίσω τα φιλέτα πρόσθεσα περισσότερο βούτυρο γύρω από τις άκρες του τηγανιού και ανάμεσα σε μερικές από τις μεσαίες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Συνηθίζω με πιρούνια για να γυρίζω τα φιλέτα καθώς είναι λιγότερο επεμβατικό και η επίστρωση σιμιγδαλιού δεν θα διαταραχθεί.
Αφού γυρίσουμε τα φιλέτα θα χρειαστούν άλλα 5 λεπτά για να είναι έτοιμα. Αυτή τη στιγμή πασπαλίζω με μερικά τυριά κίτρινα πάνω από τα φιλέτα και σκεπάζω στο τηγάνι για να λιώσει το τυρί.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορείτε να σερβίρετε όποιο λαχανικό θέλετε με αυτό το γεύμα. Είχα λαχανάκια Βρυξελλών.

ΠΗΓΗ: David Hershy 

Προηγούμενο άρθροΡολό κιμα με αυγό και πατάτες
Επόμενο άρθροΜπισκότα με φυστικοβούτυρο