Κοτόπουλο με λεμονάτη σάλτσα και κάπαρη

Σίγουρα, το στήθος κοτόπουλου δεν είναι ό,τι πιο συναρπαστικό πάντα. Όμως, δεν χρειάζονται πολλά για να το κάνετε. Μόνο λίγα, εύκολα στην εύρεση υλικά—αυτά
μπορεί ήδη να τα έχετε ήδη τριγύρω σας — και θα εκπλαγείτε πόσο νόστιμο είναι αυτό το ταπεινό στήθος κοτόπουλου. 

Υλικά

900 gr Στηθος κοτόπουλο *
1 φλιτζάνι αλεύρι
4 μεγάλα αυγά χτυπημένα + 1 κ.γ. νερό
1/4 φλιτζάνι φυτικό λάδι
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
2 λεμόνια, ένα φέτες ψιλές και ένα λεμόνι για το τελείωμα, ξύσμα και χυμό χωριστά
60 γρ βούτυρο, κομμένο σε κύβους
1/4 φλιτζάνι κάπαρη, ξεπλυμένη και κομμένη
1/4 φλιτζάνι μαϊντανός, ψιλοκομμένος, συμπεριλαμβανομένου του μίσχου και των φύλλων
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Υλικά

Βαλτε αλεύρι και αυγά σε ξεχωριστά μπολ, και ένα μεγάλο ταψί στο τέλος για να βάζετε το κοτόπουλο.
Καρυκεύστε ελαφρά τις φέτες κοτόπουλου με 1 κουταλιά της σούπας αλάτι. Δύο κομμάτια την φορά, πασπαλίστε με αλεύρι, ανακινήστε την περίσσεια και μετά βυθίστε στο μείγμα των αυγών. Σκεπάζουμε καλά και το βάζουμε σε ταψί. Συνεχίστε μέχρι να γίνει όλο το κοτόπουλο.

Ρίξτε φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι και βάλτε το σε μέτρια/υψηλή φωτιά για να ροδίσει το κοτόπουλο, τοποθετήστε τα επικαλυμμένα κομμάτια σε ένα τηγάνι για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Δεν χρειάζεται να ψηθούν, αυτό θα συμβεί κατά τη διαδικασία φινιρίσματος με τη σάλτσα. Μόλις ροδίσει όλο το κοτόπουλο, τοποθετήστε το στο πλάι σε ένα καθαρό ταψί ή πιατέλα.

Για τη σάλτσα

Στο ίδιο τηγάνι που μαγειρέψατε το κοτόπουλο, στραγγίστε το περιττό λάδι, κρατώντας τόσο όσο να σοτάρετε το σκόρδο και την κάπαρη. Τοποθετούμε το σκόρδο και την κάπαρη στο τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρωματιστούν.
Προσθέστε το πρώτο ψιλοκομμένο λεμόνι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς.
Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε το λευκό κρασί και μετά το αφήνετε να ζεσταθεί. Αφήστε το να ψηθεί να μειωθεί στο μισό και μετά προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου. Αφήστε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια προσθέστε τα ροδισμένα τρυφερά κομμάτια κοτόπουλου, προσέχοντας να μην σπάσει η επικάλυψη του κοτόπουλου.
Προσθέστε το βούτυρο και μαγειρέψτε απαλά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μεινει η μιση η σάλτσα. Σε εκείνο το σημείο, η σάλτσα πρέπει να είναι μεταξένια, λαχταριστή και κυρίως ομοιογενής.
Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το χυμό και το ξύσμα από το δεύτερο λεμόνι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
Σερβίρετε πάνω από μαγειρεμένα τηγανιτές πατάτες ζυμαρικά ή ρύζι της επιλογής σας.

Καλή Υγεία να έχετε

*YΓ. Κόψτε τα στήθη κοτόπουλου οριζόντια – θα το κάνετε χρειάζεται ένα κοφτερό μαχαίρι για αυτό, προφανώς! ο ο λόγος που κόβετε το στήθος κοτόπουλου σε λεπτό κομμάτια είναι έτσι ώστε να μπορούν να ψηθούν ομοιόμορφα κατά τη διάρκεια τη διαδικασία τηγανίσματος

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια με πουρέ πατάτας
Επόμενο άρθροΠορτοκαλόπιτα με γιαούρτι και σταφίδες