Κοτόπουλο με λευκό κρασί, απόλαυση

Υλικά

800 γραμμάρια μπούτια κοτόπουλου
200 ml λευκό ξηρό κρασί
50 γρ αλεύρι
4 σκελίδες σκόρδο
1 βιολογικό λεμόνι
Μερικά κλωνάρια φρέσκο ​​θυμάρι
4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
άλάτο
Κόκκους ροζ πιπεριού

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο με τη φλούδα για λίγα λεπτά.
Πλένουμε το λεμόνι, το κόβουμε σε φέτες και το μεταφέρουμε στο τηγάνι, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το ροδίζουμε απαλά και από τις δύο πλευρές, γυρνώντας το μέχρι τη μέση του ψησίματος.
Σβήνουμε με μισή δόση λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Αλατοπιπερώνουμε τα μπούτια με τα κλωναράκια θυμάρι και λίγο αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα.

Αφού περάσει ο χρόνος που υποδεικνύεται, σβήνουμε τη φωτιά, αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το κρατάμε ζεστό .
Ρίχνουμε το αλεύρι στους χυμούς μαγειρέματος και ανακατεύουμε με το υπόλοιπο κρασί, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για να σχηματιστεί μια λεία και ομοιογενής σάλτσα.
Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά σε πολύ χαμηλή φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.
Προσθέστε το κοτόπουλο, σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε το να ψηθεί για 5 λεπτά.

Σερβίρετε αμέσως.

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθόπιτα ρολό σιροπιαστή
Επόμενο άρθροΚέικ Σοκολάτας…απλή και φθηνή συνταγή