Ραγκού φασιανού με παπαρδέλες

Υλικά 

Είχα 2 φασιανούς εφτιαξα τον ένα τον άλλον το κρατησα στο ψυγείο 

230 ml ζωμός κοτόπουλου
110 gr αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
1 παχουλός φασιανός (κατά προτίμηση να έχει κρεμαστεί τουλάχιστον για 24 ώρες για να βγάλει την παιχνιδιάρικη γεύση του για την οποία είναι γνωστά αυτά τα πουλιά)…και ναι, μαγείρεψα δύο καθώς με το κρύο κρέας πουλιού ένα νόστιμα σάντουιτς 👍
ελαιόλαδο
110 γρ κομμάτι μπεικον πανσέτα σε μικρά κυβάκια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φύλλο δάφνης
1 ποτηρι λευκού κρασιού
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
χυμό από ½ λεμόνι
1 πακέτο Ζυμαρικά παπρδέλλες μαγειρεμένα για σερβίρισμα
τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Εκτέλεση

Αφήνουμε τον ζωμό κοτόπουλου να σιγοβράσει, προσθέτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι και τα αφήνουμε να μουλιάσουν και να φουσκώσουν για 20 λεπτά,

μπορεί να βρείτε λίγη βρωμιά ή χώμα από τα μανιτάρια στο ζωμό, οπότε αφαιρώ τα μαλακωμένα μανιτάρια από τη μία πλευρά και φιλτράρετε το ζωμό μέσα από ένα κομμάτι πανι πάνω από ένα κόσκινο πίσω σε μια κατσαρόλα.

Μαγειρέψτε τον/τους φασιανούς σε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα μέχρι να ροδίσει παντού, αφαιρέστε και αφήστε στην άκρη……

Στη συνέχεια προσθέστε την πανσέτα και ροδίστε, ανακατεύοντας όλη την ώρα. Προσθέστε τα κρεμμυδια και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν για λίγα λεπτά.
Τώρα προσθέστε το φύλλο δάφνης και, στη συνέχεια, ρίξτε το λευκό κρασί και αφήστε το να φουσκώσει σε δυνατή φωτιά, ενώ χρησιμοποιήστε μια ξύλινη σπάτουλα για να ντεγλασσαρετε τη βάση της κατσαρόλας βγαζοντας όλη αυτή τη γεύση στη σάλτσα για ένα ή δύο λεπτά……

Προσθέστε το ζωμό και τα μανιτάρια Porcini και ανακατέψτε απαλά……

Αφήστε να σωθει η σάλτσα με βρασμό και αλατοπιπερώστε καλά για γεύση.
Επιστρέψτε τους Φασιανούς (τους) στην κατσαρόλα ρίχνοντάς τους στη σάλτσα….

Βάλτε το καπάκι στην κατσαρόλα προσέχοντας να εφαρμόζει καλά και μαγειρεύετε απαλά για 1 ώρα στο μάτι της κουζίνας……
Κάθε 20 λεπτά αλείφω το στήθος του Φασιανού με σάλτσα εξασφαλίζοντας ότι η γεύση και η υγρασία θα πέσει παντου… και μετά βάλτε το καπάκι 👍

Προς το τέλος του χρόνου μαγειρέματος πάντα κοιτάζω το στήθος με ένα πιρούνι για να δω ότι φεύγει από το κόκκαλο του στήθους….

Στο τέλος του χρόνου μαγειρέματος, απλά τα πουλια σε μια σανίδα κοπής για να κρυώσει μέχρι να γίνει φιλική και να ξεψαχνιζετε με τα δάχτυλα, περίπου 5 λεπτά….

1 φασιανο θα είναι για σάντουιτς αύριο και θα τυλιχτεί σε περγαμηνή και να κρυώσει με αλουμινόχαρτο και μετά να καταψυχθεί.

Στο μεταξύ βράστε τα ζυμαρικά Pappardelle μέχρι να γίνουν Al dente (περίπου 7 λεπτά περίπου)
Έτσι, ενώ τα ζυμαρικά ψήνονται, απλά αφαιρέστε το κρέας από το σφάγιο και κόψτε το σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς.

Σιγοβράζουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα μέχρι να πήξει σε σύσταση που προτιμάτε και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας του φασιανού,

τον μαϊντανό και το λεμόνι στη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά για λίγα λεπτά μέχρι να ζεσταθεί το κρέας….δοκιμάζουμε τη σάλτσα και αλατιζουμε αν χρειαστεί.
Ρίξτε τη βρασμένη παπαρδέλλα

με το ραγκού φασιανού και πασπαλίστε με παρμεζάνα και περισσότερο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό για να σερβίρετε σε μεγάλα ζεστά μπολ.


Απολαύστε το Σαββατοκύριακο σας🙏❤️

Προηγούμενο άρθροΗ αγαπημένη τούρτα της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’
Επόμενο άρθροΤυρένιο Μπουγιουρντί με ρίγανη