Κοτόπουλο με μαγιονέζα στο φούρνο τυλιγμένο σε φύλλο κρούστας

Συστατικά

3/4 κουπας μαγιονέζα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1/4 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
1 μεσαία σκελίδα σκόρδο, πολτό
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο ανηθο και βασιλικο
1 kg στηθος κοτόπουλου χωρίς δέρμα (κομμένα σε μισά στήθη 170 γρ)
αλατοπίπερο
12 φύλλα κρουστας
3/4 φλιτζάνι (170γρ) βούτυρο, λιωμένο
1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε την μαγιονέζα, το πράσινο κρεμμύδι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο το βασιλικο και τον άνηθο. Συνδυάστε καλά.
Ελαφρώς πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετήστε ένα φύλλο σε μια επιφάνεια εργασίας. Βουρτσίστε γρήγορα με λιωμένο βούτυρο. Απλώστε περίπου 1 ½ κουταλιές της σάλτσας σε κάθε πλευρά ενός κομματιού στήθους κοτόπουλου. Τοποθετήστε το στήθος σε μια γωνία του φύλλου. Τοποθετήστε ένα άλλο φύλλο βουτυρωμένο από πάνω και διπλώστε μια γωνία πάνω από το στήθος.
Διπλώστε τις πλευρές και τυλίγοντας στήθος στα φύλλα για να σχηματίσουν ένα πακέτο. Τοποθετήστε το σε ένα ταψί. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα στήθη και τα φύλλα.
Βουρτσίστε τα πακέτα με το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζετε με Parmesan.
Ψήστε 30 έως 35 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.

ΠΗΓΗ: recipegirl.com

Προηγούμενο άρθροΠίτα με τυριά και με μανιτάρια
Επόμενο άρθροΣαλάτα λάχανο με κοτόπουλο…λιγο πειραγμένη