Κοτόπουλο με μανιτάρια και πράσα 😍

Υλικά:

κοτόπουλο – 3 ολόκληρα πόδια
πράσα – 2 μίσχοι
μανιτάρια (μανιτάρια) – 300 g.
τυρί κρέμας – 150 g.
ζεστό νερό – 3/4 κουταλάκι του γλυκού.
βούτυρο – 2 κουταλιές της σούπας.
λάδι – 1-2 κουταλιές της σούπας.
χυμός 1/2 λεμονιού
άνηθος – 1/2 ματσακι
μοσχοκάρυδο
Αλάτι
πιπέρι
δεντρολίβανο (ξηρό)

Εκτέλεση

Βάλτε τα μπουτια κοτόπουλο σε ένα μπολ. ​​Περιχύστε τα με χυμό λεμονιού, μαύρο πιπέρι, δεντρολίβανο και αλάτι ανακατέψτε, τρίψτε τα με τους χυμούς  και τα βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια τακτοποιήστε το κοτόπουλο σε ένα ταψί. Προσθέστε λίγο νερό στο κάτω μέρος και πασπαλίζουμε με λάδι. Ψήστε ~ 45 λεπτά (ή μέχρι να γίνει) στους 200 °.

Καθαρίστε και κόψτε τα πράσα και τα μανιτάρια. Μαλακώστε τα σε βούτυρο για 2-3 λεπτά και ρίξτε ζεστό νερό πάνω τους.
Καρυκεύεστε με μοσχοκάρυδο και αλάτι. Μειώστε τη φωτιά και αφήστε για 10 λεπτά να δέσει. Προσθέστε τυρί κρέμα και άνηθο (ψιλοκομμένο) και ανακατέψτε. Βάλτε το κοτόπουλο από πάνω και αφήστε στη φωτιά για άλλα 5 λεπτά.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΓλυκο ψυγείου με κρεμα και φρούτα..πολυ δροσιστικό και εύκολο
Επόμενο άρθροΣπιτικά εκλεράκια – Η καλύτερη συνταγή