Κοτόπουλο με πατάτες και καρότα σε σάλτσα σκόρδου μελιού

Υλικά

5 μπούτια κοτόπουλου
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
αλάτι
μαύρο πιπέρι
4-5 πατάτες
7-8 μικρά καρότα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

90 ml μέλι
100 ml σάλτσα γλυκού τσίλι
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
3/4 κ.σ μουστάρδα Ντιζόν

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλους κύβους.
Κόβουμε και τα καρότα σε μεγάλα κομμάτια.
Σ ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Μόλις ζεσταθεί και λιώσει (προσοχή δεν θέλουμε να κάψει) σοτάρουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές να κάνει κρούστα να ροδοκοκκινίσει.
Αφαιρούμε απ το τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι.Σωτάρουμε μέχρι να γυαλίσει.Προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα.Τηγανίζουμε 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

Ρίχνουμε τον μαιντανό και το σκόρδο συνεχίζοντας το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά.
Σ ένα άλλο τηγάνι βάζουμε το μέλι ,το τσίλι,την σάλτσα σόγιας,τη μουστάρδα ανακατεύουμε να ενωθούν και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά να δέσει.
Βάζουμε τις πατάτες και τα καρότα σ΄ένα ταψί προσθέτουμε από πάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου και περιχύνουμε με την σάλτσα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 ° C 25-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει ανάλογα τον φούρνο.

Καλή σας όρεξη!!!!!!!!!!

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκι XXL στο φούρνο ❤️ Εξαιρετική λύση για ένα γρήγορο και εύκολο δείπνο
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με λαχανικά