Κοτόπουλο με πατάτες και πορτοκάλι

Υλικά

κοτόπουλο – 1 κοτόπουλο ή μπούτια
πατάτες – περίπου 1 κιλό
ελαιόλαδο – 100 – 200 γρ
λεμόνια – 1 – 2 τεμ.
πορτοκάλια – 1 τεμ.
σκόρδο – 2 – 3 σκελίδες
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
νερό – 100 – 200 ml

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε τις πατάτες, κομμένες στα 4 ή 2, αν είναι μικρότερες.
Προσθέστε 100-200 γρ ελαιόλαδο, 2-3 κ.σ. σκόρδο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, 100-200 ml νερό και στύβουμε 1 λεμόνι και 1/2 πορτοκάλι.
Τα ανακατευουμε όλα καλά.
Από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο, κομμένο σε κομματια ή μονο μπούτια
Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
10-20 λεπτά πριν το βγάλετε από το φούρνο, προσθέστε το άλλο μέρος από το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπραουνι σοκολάτας
Επόμενο άρθροΕύκολο και γρήγορο πρωινό με τυρί και κίτρινο τυρί