Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο

Ένα αγαπημένο οικογενειακό πιάτο τώρα. Όλα σε ένα ταψί πατάτες-κοτόπουλο-λεμόνι.
Η μαρινάδα είναι τόσο καλή και το κοτόπουλο είναι χυμώδες μόλις διαλύεται

Συστατικά

8 μπουτια κοτόπουλου
4 μηροί κοτόπουλου με δέρμα
Για τη μαρινάδα:
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένου
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη αποξηραμένη
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
αλάτι
φρέσκο ​​πιπέρι

Για τις πατάτες:
7 μικρές πατάτες κομμένες στα 4 ή κυδωνάτες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
4 κρεμμύδια κομμένα στα 4
1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο αποξηραμένο
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 λεμόνι (ο χυμός του)
αλάτι
φρέσκο ​​πιπέρι
Για το ψήσιμο:
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180oC.

Για την μαρινάδα
Σε ένα μίξερ βάζουμε το σκόρδο, τη ξερή ρίγανη, πάπρικα εξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλατο, πιπέρι, μουστάρδα απαλή
και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο και να ενωθούν τα υλικά.

Προετοιμάστε το κοτόπουλο:
Ανακατέψτε το κοτόπουλο με την μαρινάδα σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη.

Προετοιμάστε τις πατάτες:
Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε τις πατάτες με τα υπόλοιπα συστατικά (εκτός από το ζωμό κοτόπουλου).

Ψησιμο:
Ρίχνουμε το κοτόπουλο και τη μαρινάδα σε ένα ταψί και μετά προσθέτουμε το κοτόπουλο, τις πατάτες, το κρεμμύδι
και το λεμόνι.
Ψήνουμε για 50 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν καλά οι πατάτες και το κοτόπουλο. (Μαγειρεύονται για πάνω από μία
ώρα και μισή για να πάρουν το υπέροχο χρυσό χρώμα. Ψήστε με τους χυμούς κάθε 20 λεπτά για να αποφύγετε
το στέγνωμα να αναποδογυρίσετε το κοτόπουλο και την πατάτα μέχρι το ψήσιμο ..)
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να ξεκουραστείγια 5 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Dora JoannouGreek Style Recipes.

 

Προηγούμενο άρθροΒουτυράτο Κέϊκ ταψιού αφρός, με πλούσια υλικά
Επόμενο άρθροΚέικ Σοκολάτας με 4 Συστατικά…Χωρίς ψήσιμο, Χωρίς αυγά, Χωρίς ζάχαρη, Χωρίς αλεύρι, Χωρίς βούτυρο