🍀Κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο🍀

Υλικά

2 μεγάλα μπουτια κοτόπουλο και 2 μηροι κοτόπουλου

1 κομμάτι βούτυρο .
1 κγ λάδι
1 κρεμμύδι,
1 καρότο,
1 κομμάτι σέλινο και μια πιπεριά.
1 κουπα ρύζι,
1 κονσέρβα μανιτάρια
1 μαϊντανό
αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι.

Εκτέλεση

Αρχικά, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τρίβουμε το καρότο, ψιλοκόβουμε το σελινο και την πιπεριά. Τα τηγανίζουμε σε 4 κ.σ. λάδι μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτοντας αλάτι μετά από 2-3 λεπτά τηγανίσματος. Στα ήδη μαλακωμένα λαχανικά, προσθέτουμε τα μανιταρια και το ρύζι, το οποίο πρέπει να τηγανίσουμε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να γίνει διάφανο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 κουπες ζεστό νερό στην κατσαρόλα με το ρύζι και τα λαχανικά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το ρύζι να φουσκώσει.
Σε αυτό το διάστημα λιώνουμε το βούτυρο με 1 κ.γ. λάδι σε ξεχωριστό τηγάνι. Τηγανίζουμε το κοτόπουλο για 7-8 λεπτά από όλες τις πλευρές ώστε να αποκτήσει
ένα χρυσαφί μαύρισμα.

Μοιράζουμε ομοιόμορφα το ρύζι σε ένα ταψί, απλώνουμε από πάνω το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε άλλες 2 κουπες νερό και έτσι το ταψί μπαίνει
στο φούρνο για 35-40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Δοκιμάζουμε το ρύζι για να δούμε αν είναι έτοιμο και προσπαθούμε να μην στεγνώσει το κοτόπουλο.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα θερμόμετρο κουζίνας για να ελέγξουμε αν το κοτόπουλο είναι έτοιμο.
Για να γίνει αυτό, η εσωτερική θερμοκρασία του κοτόπουλου πρέπει να είναι τουλάχιστον 75 βαθμους.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη και καλό βράδυ

Προηγούμενο άρθροΤυρένιο Μπουγιουρντί με ρίγανη
Επόμενο άρθροΠαναρισμένες σαρδέλες γεμιστές με τριμμένη φρυγανιά, σκόρδο, πεκορίνο, μαϊντανό και κουκουνάρι