Κοτόπουλο με σάλτσα κρεμμυδιού 

Υλικά

750 γρ κοτόπουλο σε κομμάτια
2 κρεμμύδι χοντροκομένα
3-4 κομματάκια τζίντζερ,
10-12 σκελίδες σκόρδου
2 σπόρους κάρδαμο
1/4 κγ μοσχοκάρυδο
3 γαρίφαλα
10 πιπερίτσες τσίλι
5-6 φυστίκια κασιους
1 κσ βούτυρο
1/2 κουπας γιαούρτι
1/4 κούπας κρέμα γάλακτος
λάδι / βούτυρο
1 κγ πιπέρι τριμμένο
1.5 κγ αλάτι
3 κσ λάδι
θρυμματισμένο μαύρο πιπέρι
χυμό 1 λεμονιού

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και αλατίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, τριμμένο πιπέρι, χυμό λεμονιου και ανακατευουμε να καλυφθούν πλήρως και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 ώρες.

Σε ένα τηγάνι σε μετρια φωτιά ρίχνουμε το 3 κσ λάδι , κάρδαμο, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο και τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τζιντζερ πιπερίτσες τσίλι, κασιους και τα σοτάρω να μαλακώσουν όλα μαζι και τα αφαιρώ σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνω 1 κσ βούτυρο και βάζω το μαριναρισμένο κοτόπουλο να πάρει χρώμα και απο τις δύο πλευρές. Μετα ρίχνω το γιαούρτι και ανακατεύω και αφήνω στην φωτια.

 

Σε ένα μπλεντερ ρίχνω το μειγμα κρεμμυδιού και χτυπάω να κάνω μία παστα, την οποία μετα την ρίχνω μέσα στο τηγάνι και ανακατεύω με το κοτόπουλο.

Στην συνέχεια προσθέτω λίγο νερό και σκεπαζω το τηγάνι για 15 λεπτα να μαγειρευτεί.
Ανοίγω αλατοπιπερώνω και ρίχνω και την κρέμα γάλακτος και ανακατευω και αφήνω να βρασει να δέσει η σάλτσα.

 

Ετοιμοοοοοοοοοο απλά είναι οτι καλυτερο εχω φάει σε κοτόπουλο

Προηγούμενο άρθροΑρνάκι ψητό με πατάτες και μπαχαρικά
Επόμενο άρθροΤυροκούλουρα με γεύση λεμονιού…με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ