Κοτόπουλο με σάλτσα πικάντικη

Υλικά

1 κοτόπουλο σε μερίδες
½ κουταλάκι πάπρικα
Αλάτι πιπέρι
Λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1-2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας κάρυ
½ κουταλάκι θυμάρι
400γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
1 κουταλιά σούπας Tabasco sauce ή μια μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Ρίχνουμε την πάπρικα, λίγο αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο και το μαρινάρουμε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο απ’ όλες τις πλευρές ώσπου να ροδίσει. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και σοτάρουμε για 5′ λεπτά ή μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το κάρυ, το θυμάρι, το ντοματάκι και το Tabasco. Μόλις η σάλτσα αρχίζει να βράζει, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο νερό σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Συνοδεύουμε με ρύζι.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Hara Dimitriadou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Φιλέτο Κοτόπουλο με μια υπέροχη σάλτσα και πουρέ αρακά

Φιλέτο Κοτόπουλο με μια υπέροχη σάλτσα και πουρέ αρακά

Τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε είναι:

2 φιλέτα κοτόπουλου
φύλλα φασκόμηλου
Φέτες λεμονιού
αλάτι
Πιπέρι
Φέτα προσούτο
3, 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
40 εκατομμύρια ελαιόλαδο
50 γρ βούτυρο
100 ml Λευκό κρασί ποιότητας
150 ml ζωμός κότας

Εκτέλεση:

Χωρίζουμε το φιλέτο κοτόπουλου στα δύο κατά μήκος και έτσι από τα δύο κομμάτια παίρνουμε 4 κομμάτια.
Αλατίζουμε κάθε κομμάτι με αλάτι και πιπέρι, αλλά όχι πολύ.
Βάζουμε στο καθένα 2,3 φύλλα φασκόμηλου και 1,2 φέτες λεμονιού.Πιέζουμε με το χέρι να κολλήσει στο κρέας. Τυλίγουμε το προσούτο σε φέτες.
Σε ένα κατάλληλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και περνάμε ένα ένα τα κομμάτια του κρέατος που παρασκευάζονται έτσι τινάζοντας την περίσσεια.
Σε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας ρίχνουμε ελαιόλαδο, ζεσταίνουμε, τηγανίζουμε τα φιλέτα για 7,8 λεπτά από κάθε πλευρά και τα βγάζουμε σε χαρτί ψησίματος να στραγγίξουν το λίπος.

Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε λευκό κρασί, ανακατεύουμε. Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Τέλος ρίχνουμε τον ζωμό κότας.

 

Ανακατεύουμε ξανά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Θα πρέπει να πήξει ελαφρά.

Αυτή τη σάλτσα περιχύνουμε τα τηγανητά μας φιλέτα
Απίστευτα, έγινε νόστιμο 😋👌😚🥰❤️

Έφτιαξα και πουρέ αρακά

Υλικά

600 γραμμάρια αρακά σε κονσέρβα.
4,5 κσ κρέμα γάλακτος
Αλάτι για γεύση
δυοσμο (φρέσκος είναι καλύτερος, αλλά αυτή τη στιγμή δεν βρήκα και έβαλα αποξηραμένο, που είχα στο σπίτι).

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα προϊόντα σε ένα μπολ και τα πολτοποιούμε με το μπλέντερ μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη σύσταση.
Επιτρέψτε μου να μοιραστώ ότι ο ίδιος ο πουρές δεν με συναρπάζει ιδιαίτερα, αλλά σε συνδυασμό με τα φιλέτα και τη σάλτσα τους είναι υπέροχος

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΕλαιόλαδο Βασιλικού…Βιώστε τα ζωντανά αρώματα ελαιόλαδου και φρεσκοκομμένου βασιλικού
Επόμενο άρθροΡολό με κιμά γεμιστό με τυρι και πατατούλες στο φούρνο