Πεντανόστιμο, αρωματικό, πικάντικο κοτόπουλο με σπανάκι και μίγμα μπαχαρικών που απογειώνουν τη γεύση!! Δοκιμάστε το!!
ΥΛΙΚΑ :

 1 ολόκληρο κοτόπουλο τεμαχισμένο σε 12 κομμάτια
χωρίς την πέτσα
 450 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο και ψιλοκομμένο
 7 – 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
 6 σκελίδες σκόρδο
 400 γρ. ψιλοκομμένο ντοματάκι
 ½ κ.γ. τσίλι (προαιρετικά) ή γλυκιά πάπρικα
 1 κ.γ. κόλιανδρο
 2 κ.γ. κύμινο
 5 – 6 κόκκους μαύρο πιπέρι
 ½ κ.γ. κουρκουμά
 ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη ή τριμμένες ρίζες τζίντζερ
 αλάτι
 5 κουταλιές της σούπας γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Τοποθετήστε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το λάδι και, όταν είναι ζεστό, ρίξτε τα κρεμμύδια και ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδου. Ανακατεύετε και τηγανίζετε για λίγα λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα, ανακατεύοντας περιστασιακά και προσθέτοντας λίγο νερό, εάν χρειαστεί.

Αυξήστε τη θερμοκρασία και προσθέστε το ψιλοκομμένο ντοματάκι με το χυμό από το κουτί.
Ανακατέψτε και μαγειρέψτε για δύο με τρία λεπτά. Προσθέστε τον κόλιανδρο, το κύμινο, τον κουρκουμά, τους κόκκους πιπεριού και αφήνετε λίγο μέχρι να έχετε μια παχιά σάλτσα. Προσθέτετε το αλάτι και το τζίντζερ.
Βάλτε τα κομμάτια κοτόπουλου σε όλες τις πλευρές για δύο με τρία λεπτά. Σκεπάστε την κατσαρόλα μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Στη συνέχεια προσθέστε το σπανάκι, το γάλα και το τσίλι. Ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας και προσθέτοντας μικρές ποσότητες ζεστού νερού, αν το κοτόπουλο φαίνεται να κολλάει.
Καλή σας απόλαυση!!

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΡυζόπιτα Λευκάδας: Μια Γλυκιά Αποκάλυψη
Επόμενο άρθροΜπουγάτσα με άρωμα λεμονιού