Κοτόπουλο με σως σόγιας και ανανά

800 γρ.κοτόπουλο
1 μέτριο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά
500 γρ.μανιτάρια πλευρώτους
2 φλιτζανάκια του καφέ σως σόγιας
3 φέτες ανανά
200 γρ.κρέμα γάλακτος
100 γρ.ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας φυτίνη
Πιπέρι προαιρετικά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το λάδι και το βούτυρο στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα .
Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά ψιλοκομμένα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
Ρίχνουμε τη σως σόγιας και τον ανανά και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά.Τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρύζι μπασμάτι η πατάτες τηγανιτές.

Να μαγειρεύετε πάντα με αγάπη

Η Συνταγή αυτή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΣας προσφέρω μια ιδέα να σερβίρετε μια σαλάτα με διαφορετικό τρόπο.
Επόμενο άρθροΚέικ με χαλβά απο τα χωριά της Μακεδονίας