Κοτόπουλο Πανέ με σάλτσα μουστάρδας

Κοτόπουλο Πανέ με σάλτσα μουστάρδας: Ποιος δεν έχει αδυναμία στα τραγανά και χρυσορόδινα τηγανητά μπαστουνάκια κοτόπουλου, παρέα με μια λαχταριστή σάλτσα μουστάρδας

Υλικά συνταγής

Για το κοτόπουλο:
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο 750 γρ. περίπου
1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι
1/2 φλ. τσαγιού (100 ml) νερό
1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
αλάτι πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα μουστάρδας:
1/2 φλ. τσαγιού μαλακό τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
1/2 φλ. τσαγιού (100 ml) γάλα
2 κ.σ. απαλή μουστάρδα
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Για το κοτόπουλο: Πλένουμε, σκουπίζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια, πάχους 1 δαχτύλου περίπου. Τα αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το νερό. Σε πιάτο βάζουμε το αλεύρι και σε άλλο πιάτο το σιμιγδάλι.

Παίρνουμε (με τη χούφτα μας) 3-4 μπαστουνάκια κοτόπουλο, τα ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι να καλυφθούν καλά, τα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Τα βυθίζουμε αμέσως στο μείγμα γιαουρτιού και αμέσως μετά στο σιμιγδάλι, κυλώντας τα να καλυφθούν παντού καλά. Βάζουμε τα παναρισμένα μπαστουνάκια σε πιατέλα σκεπασμένη με μεμβράνη και τα αφήνουμε για 15′ στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί καλά το μείγμα του παναρίσματος.
Ζεσταίνουμε άφθονο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει ρίχνουμε τα παναρισμένα μπαστουνάκια κοτόπουλου, σε δόσεις (με κάθε δόση να έχει όσα μπαστουνάκια χωράνε στη χούφτα μας). Τα τηγανίζουμε, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα, περίπου 4-5 λεπτά. [*]

Βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι.
Για τη σάλτσα μουστάρδας: Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε μπολ και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν και να έχουμε μια λεία ομοιογενή κρέμα. Σερβίρουμε τα παναρισμένα μπαστουνάκια σε μια πιατέλα και συνοδεύουμε με τη σάλτσα σε μπολάκι σαν ντιπ.

Προηγούμενο άρθροΚεφτέδες με σάλτσα ντομάτας
Επόμενο άρθροΚατεψυγμένα ακέφαλα Κοκκινόψαρα στο φούρνο