Κοτοπουλο σε σάλτσα μανιτάρια

Συστατικά

2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα και χωρίς κόκαλα (περίπου 450 γρ)
3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές αναλατο βούτυρο
220γρ μανιτάρια κουμπιών σε φέτες
1 μικρό κρεμμύδι (2/3 φλιτζάνι), σε κύβους
1 κουταλιά ανάλατο βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτο
¾ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
¾ φλιτζάνι γλυκό κρασί 
¾ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ: 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Οδηγίες

Για το κοτόπουλο:
Κόψτε το κοτόπουλο οριζόντια, τοποθετήστε το κομμένο κοτόπουλο σε μία λαδόκολα, σκεπαστε με πλαστικό περιτύλιγμα και χτυπήστε να γίνουν λεπτές φέτες και αφήστε στην άκρη. Σε μια πιατέλα ή σε φαρδύ ρηχό πιάτο προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε μαζί. Προσθέστε λάδι και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Βάλτε σε μέτρια υψηλή φωτιά. Το κλειδί ένα καυτό τηγάνι. Βάλτε τα στηθη σε μείγμα αλευριού, τινάξτε για τυχόν περίσσεια και τοποθετήστε στο τηγάνι. ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ προσθέτετε μόνο δύο στηθη κάθε φορά. Γυρίστε μόνο μία φορά, μαγειρέψτε έως ότου το κοτόπουλο είναι χρυσό (όχι ψημένο). Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και αφήστε το στην άκρη.
Για τη σάλτσα:
Στην ίδια κατσαρόλα, λιώστε την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας βούτυρο. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε,ανακατεύοντας συχνά έως ότου το μανιτάρι να είναι καφέ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ο λόγος για τον οποίο τα μανιτάρια μαγειρεύονταιμόνα τους είναι επειδή δεν θα μαυρίσουν(το οποίο θέλουμε) εάν προστεθεί επιπλέον υγρασία στο τηγάνι.

Τα κρεμμύδια προσθέτουν υγρασία, οπότε φροντίστε να κάνετε αυτό το βήμα χωρίς να προστεθεί το κρεμμύδι.
Μόλις τα μανιτάρια είναι καφέ,προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει και να είναι ημιδιαφανές. Προσθέστε το ζωμό, κρασί, κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Ξύστε τυχόν καφέ κομμάτια από το τηγάνι. Αφήστε το υγρό να βράσει, μειώστε τη φωτιά σε ένα απαλό σιγοβράσιμο. Μαγειρέψτε ακάλυπτα έως ότου η σάλτσα μειωθεί κατά περίπου το μισό, ελαφρώς παχιά και σκούρο χρώμα.

Προσθέστε το κοτόπουλο πίσω στη σάλτσα μαζί με οποιονδήποτε χυμό που συσσωρεύτηκε στο πιάτο. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά το κοτόπουλο ζεσταίνεται, και η σάλτσα πήζει. Πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε

ΠΗΓΗ: ladybehindthecurtain.com

Προηγούμενο άρθροΠέννες με 4 τυριά…από τις πιο καλές συνταγές για μακαρόνια!!!
Επόμενο άρθροΓιουβέτσι κοτόπουλο…δείτε πόσο απλά το κάνω