Κοτόπουλο σε σάλτσα με μανιτάρια

Υλικά

800 γραμμάρια κοτόπουλου (χωρίς κόκαλα)
40 γρ βούτυρο
60 ml λάδι
300 γραμμάρια μανιτάρια
200 ml κρέμα γάλακτος μαγειρικής
150 γρ τυρί χοντροτριμμένο (ένταμ, γκούντα…)
με αλεσμένο πιπέρι για γεύση
γλυκια παπρικα

Παρασκευή:

1. Κόβουμε το κρέας κοτόπουλου σε μπριζόλες πάχους 1 εκ. Προσθέστε αλατοπιπερώνετε το κρέας και από τις δύο πλευρές και αφήστε το στην άκρη. Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φετες.

2. Ρίξτε 40 ml λάδι σε μια πλασωτε κατσαρόλα με αντικολλητικό πάτο και αφήστε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια θερμοκρασία. Βάζουμε τα μανιτάρια στο ζεστό λάδι, αλατοπιπερώνουμε και τσιγαρίζουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό που βγάζουν τα μανιτάρια.
Στη συνέχεια τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα. Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι ή βούτυρο να λιώσει και μετά τακτοποιούμε το πικάντικο κοτόπουλο και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και ρίχνουμε τη μαγειρική κρέμα στο μπολ και το ανακατεύουμε με το λίπος στο οποίο τηγανίστηκε το κρέας. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στην κρέμα γάλακτος και περιχύστε το καθένα κομμάτι κοτόπουλο μ ένα κουταλάκι του γλυκού κρέμα γάλακτος. Απλώστε τηγανητά μανιτάρια σε κάθε κομμάτι κρέατος και στη συνέχεια απλώστε πάνω τους τριμμένο τυρί. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και πάπρικα, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να λιώσει το τυρί.
3. Σερβίρουμε με πατάτες φουρνο και σαλάτα εποχής.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: https://vericinirecepti.blogspot.com/

Προηγούμενο άρθροΠατάτες φούρνου με μυρωδικά…
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια τηγανητά, πατάτες και σαλάτα…ποιος δε το έχει λατρέψει