Μπιφτέκια Κοτόπουλου σε σάλτσα μουστάρδας

Υλικά

περίπου 1 ώρα
12-15 Μπιφτέκια
750 gr κιμά κοτόπουλου (προτιμότερο στήθους)
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 πιπεριά ή μια μικρή ολόκληρη
1 μεγάλο αβγό
4-5 κ.σ μαϊντανό
5 φέτες ψωμί του τοστ ή 2-3 φέτες από μπαγιάτικο ψωμί
2 κ.γ μουστάρδα
4 κ.γ ελαιόλαδο
1 κ.σ ξύδι λευκό
1 κ.σ θρούμπι
Αλάτι, πιπέρι, κάρυ, κύμινο
Έξτρα ελαιόλαδο

Για την σάλτσα
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 κ.σ μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ κνορ λαχανικών ή κοτόπουλου σε σκόνη
Χυμό από 1 λεμόνι
Χυμό από ένα πορτοκάλι

Οδηγίες μαγειρέματος

Στο μούλτι, χτυπάμε μέχρι να λιώσουν, τα σκόρδα, το κρεμμύδι και η πιπεριά. Τα προσθέτουμε στο μπολ στο οποίο έχουμε ήδη τον κιμά του κοτόπουλου.
Προσθέτουμε στο μείγμα το αβγό, την μουστάρδα και το ξύδι. Ρίχνουμε και τα μπαχαρικά με το αλατοπίπερο. Τα κάνουμε ένα πρόχειρο ανακάτεμα με ένα κουτάλι.

Στο ίδιο μούλτι, βάζουμε το ψωμί (στεγνό πάντα, μαζί και η κόρα) με τον μαϊντανό, να γίνουν σαν γαλέτα τριμμένη. Τα ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα του κιμά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά με το χεράκι μας, να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σ’ αυτή τη φάση, ιδανικά και εάν έχουμε χρόνο, σκεπάζουμε το μπολ με σελοφάν και το βάζουμε στο ψυγείο, έστω για μισή ώρα. Εγώ το κάνω πρωί και τα ψήνω μεσημέρι.
Πλάθουμε τα μπιφτέκαι και τα αραδιάζουμε σε ένα πυρέξ φούρνου (εγώ τα εψησα σ ενα σχαροτήγανο). 

Με ένα άδειο δοχείο μουστάρδας ή κέτσαπ (κάνει τέλεια την δουλειά!) στο οποίο έχουμε βάλει ελαιόλαδο, ρίχνουμε από ένα κουταλάκι του γλυκού πάνω από κάθε μπιφτέκι . Φουρνίζουμε και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. Θα τα δείτε να έχουν πάρει χρώμα.
Στο ίδιο δοχείο, εφόσον είναι άδειο, (μπορείτε βέβαια και να την κάνετε σε ένα μπολάκι και να χρησιμοποιήσετε ένα κουτάλι σούπας) ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας. Ανακατεύουμε καλά και αφού βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο, περιχύνουμε με το μείγμα ένα-ένα τα μπιφτέκια. Ψήνουμε για άλλα 5 λεπτάκια, γυρίζοντας τον φούρνο από αντιστάσεις σε αέρα, ίσα να δέσει η σάλτσα.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της κας Γεωργία Τρικοίλη @Georgia88
 Κάλυμνος, Δωδεκάνησα
Προηγούμενο άρθροΠιλάφι με ρύζι
Επόμενο άρθροΚεφτέδες τηγανητοί με μυρωδικά