Κοτόπουλο Σις Κεμπαπ

Υλικά

2 ½ λίβρες κοτόπουλο στήθος ή μπουτι, σε κύβους
½ κουτ.γλ Αλας
½ κουτ. γλ Μαύρο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένο
½ κουτ.σουπ Νιφάδες κόκκινου πιπεριού
½ κουτ.σουπ. Μουστάρδα
Λίγες σταγόνες χυμού λεμονιού
85 gr. Τοματοπελτέ
280gr Απλό γιαούρτι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ κουτ. Θυμάρι
Άλλα λαχανικά εάν επιθυμείτε

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε όλα τα συστατικά εκτός από το κοτόπουλο.
Προσθέστε κοτόπουλο άστο μείγμα. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να τα αναμίξετε
καλά και να καλύψει παντού το κοτόπουλο.
Καλύψτε και αφήστε να μαρινάρετε στο ψυγείο για αρκετές ώρες για να επιτρέψετε
τη γεύση να απορροφηθεί από το κοτόπουλο.
Σε μακριά σουβλάκια σουβλίστε το κρέας και οτιδήποτε άλλο λαχανικά που θέλετε
να προσθέσετε. (Συνήθως προσθέτω κομμάτια από κρεμμύδι, ντομάτα και τις πιπεριές.)
Ψήστε ή ψήνετε στο φούρνο μέχρι να μαγειρευτεί πλήρως.
Σερβίρετε το κεμπάπ με λαχανικά πιτουλες και ρύζι.

Κοτόπουλο Σις Κεμπαπ

ΠΗΓΗ: jalesturkishdelights.com

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια με μέλι
Επόμενο άρθροΗ Κρέμα Βανίλια με καρύδα