Κοτόπουλο σκόρδο κοκκινιστό

Συστατικά:

2 Στήθη κοτόπουλου με κόκαλα
4 Μπούτια κοτόπουλου με κόκαλα
8 ντοματίνια
½ κουπα λευκό κρασί
1 κουπα ζωμός κοτόπουλου
25-30 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
3 κλωναράκια δεντρολίβανο
5 κλωναράκια Θυμάρι
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C

Ζεσταίνουμε 2 ks λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Στεγνώστε τα κομμάτια του κοτόπουλου και βάλτε τα με το δέρμα προς τα κάτω στο καυτό λάδι.
Το βγάζετε σε πιατέλα μόλις ροδίσει το κοτόπουλο και απελευθερώστε από το τηγάνι.
Σβήνουμε με το κρασί, ξύνοντας τυχόν ξερα από το τηγάνι, σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και στη συνέχεια τοποθετήστε το κοτόπουλο στο υγρό.

Αλατοπιπερώνετε όλα τα κομμάτια και στη συνέχεια απλώνετε τις σκελίδες σκόρδο, τις ντομάτες και τα μυρωδικά γύρω από το κοτόπουλο.
Ψήνουμε στο φούρνο, ακάλυπτα για 45-60 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
Φροντίστε να έχετε λίγο ψωμί ή πουρέ πατάτας για αυτή τη νόστιμη σάλτσα!

Απολαύστε το και πείτε μου τη γνώμη σας!

Η Συνταγη είναι από LiBella’s Kitchen

Προηγούμενο άρθροΣαρδέλες με ντομάτα και σκόρδο: Ένα πιάτο γεμάτο μεσογειακές γεύσεις
Επόμενο άρθροΜίνι πίτα πολύσπορη…πολύ υγιεινή και για βάση σε πίτσες