Συστατικά που χρειάζεστε
3 στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα
1 ή 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
Κόκκινες νιφάδες τσίλι, (προαιρετικά)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα
2 με 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
5 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1/4 έως 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
Φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 ° C. Λιπάνετε ελαφρά με λάδι ένα ταψί ψησίματος 20 × 30 εκ και αφήστε το στην άκρη.

2. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέση-υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε για 5-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

3. Μειώστε τη φωτιά στην μέση και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου τα κρεμμύδια καραμελοποιηθούν – περίπου 15 λεπτά. Ρίξτε 1/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο ξύστε το τηγάνι σας και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να ροδίσουν κρεμμύδια.

4. Ρίξτε μέσα το σκόρδο και μαγειρεύετε μέχρι να αρωματίσετε, περίπου 1 λεπτό. Σβήστε την φωτιά και αφήστε να κρυώσει ελαφρά.

5. Ρίξτε στο στήθος κοτόπουλου ρίγανη, θρυμματισμένες νιφάδες τσίλι(εάν χρησιμοποιήσετε), ελαφρώς αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου. Τοποθετήστε το κοτόπουλου στο ταψί.

6. Μοιράστε τα καραμελωμένα κρεμμύδια πάνω από κάθε στήθος κοτόπουλου.

Πασπαλίστε με το τριμένο τυρί από πάνω

και ψήνετε για 20-25 λεπτά στον φούρνο (ή περισσότερο, ανάλογα με το πάχος του κοτόπουλου), μέχρι να μαγειρευτεί πλήρως και το τυρί να είναι φυσαλίδες. Γαρνίρετε με φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως με λαχανικά στον ατμό ή ρύζι.

Καλή Απόλαυση!

Eatwell101 - #recipe by #eatwell101

 

Προηγούμενο άρθροΤο τέλειο σουβλάκι κοτόπουλο…σπιτικό
Επόμενο άρθρο8 λαχανικά που είναι πιο υγιεινά όταν μαγειρευτούν