Κοτόπουλο στο φούρνο με μπεσαμέλ

Συστατικά:

3 στήθη κοτόπουλου κομμένο σε μπουκιές
2 ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπερια
120 ml κρέμα γάλακτος
50γρ αλεύρι
70 γραμμάρια τριμμένο κίτρινο τυρί
25 g βουτύρου
1 κρεμμύδι ψιλοκομμενο
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
άνηθο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές λάδι να κάψει ελαφρώς και σοτάρουμε  το κρεμμύδι να γίνει ημιδιαφανές και το σκόρδο και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε την ντομάτα σε φέτες πρώτα και μετά όλες μαζί στην μέση σε μισοφέγγαρα
Στρώνουμε με τις μισές ντομάτες την βάση από ένα ταψάκι 28 εκ


Ψιλοκόβουμε την πιπεριά σε κυβάκια και την ρίχνουμε στο τηγάνι με 2 κουταλιές λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσει.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι με 2 κουταλιές λάδι και το μαγειρεύουμε να ασπρίσει το κρέας.
Προσθέτουμε μετά πιπέρι και ανακατευουμε να μελώσει το κοτόπουλο.
Στο ταψάκι ρίχνουμε τα κρεμμύδια , από πάνω τις πιπεριές, και τέλος το κοτόπουλο


Στο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει σαν κρέμα.
Σιγά σιγά προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μεχρι να πάρουμε μία πηχτή μπεσαμέλ.
Προσθέτουμε το αλάτι και ρίγανη και ανακατεύουμε την μπεσαμελ.
Απλώνουμε την μπεσαμελ πάνω από το κοτόπουλο και πάνω από την μπεσαμελ

στρώνουμε άλλη μια στρώση ντομάτες.
Καλύπτουμε με τριμμένο τυρί

και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΤσιλάδια, παραδοσιακή μεσσηνιακή συνταγή
Επόμενο άρθροΤάρτα με μαρμελάδα και τυρί γρήγορα και εύκολα