Κοτόπουλο σφολιάτας (Κοτοπιτάκια)

Υλικά

1 συσκευασία σφολιάτας (5 × 5 – 10 τεμάχια [1])
1 μικρή πατάτα – βρασμένη και σε κύβους
1-2 κσ Φυτικό λάδι
1 κρεμμύδι, καφέ
2 κσ κουκουνάρι
4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
450 γρ Κοτόπουλο, αλεσμένο
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
για να δοκιμάσετε αλάτι, μαύρο πιπέρι
κανέλα
πιπέρι
¼ κουπας Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
2 αυγά – για ξεχωριστή χρήση, Παπαρονόσπορος

Διαθέστε 2 βούρτσες (μία για νερό μία για το μείγμα των αυγών)

Εκτέλεση

Αφήστε τη σφολιάτα στην συντήρηση για την απόψυξη.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε φυτικό λάδι (1 – 2 κσ max). Μαγειρέψτε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν, προσθέστε το κουκουνάρι μέχρι να παρουν χρώμα, στη συνέχεια το σκόρδο. Προσθέστε το αλεσμένο κοτόπουλο και τα καρυκεύματα, απλώστε το κοτόπουλο καθώς μαγειρεύετε και φροντίστε να ανακατευτεί με όλα τα καρυκεύματα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πιπέρι

Το κοτόπουλο μαγειρεύεται καλά όταν δεν έχει απομείνει ροζ χρώμα, επίσης οποιοδήποτε υγρό θα έχει εξατμιστεί ή θα ενσωματωθεί. Ανακατέψτε το μαϊντανό και την ψιλοκομμένη μαγειρεμένη πατάτα στο μείγμα κοτόπουλου. Δοκιμάστε το μείγμα και ρυθμίστε τα καρυκεύματα. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει. Ανακατέψτε ένα κτυπημένο αυγό στο κρύο μείγμα κοτόπουλου λίγο πριν γεμίσετε τη σφολιάτα.

Θερμάνετε το φούρνο στους 180 ° βαθμούς σε κανονικό φούρνο
Ανακατέψτε ένα αυγό με περίπου ίση ποσότητα νερού (όχι περισσότερο) σε ένα μικρό μπολ. Βάλτε απλό νερό σε ένα άλλο μικρό μπολ. Έχετε ένα ξεχωριστό πινέλο ζαχαροπλαστικής για κάθε ένα.
Χρησιμοποίησα την σφολιάτα σε τετράγωνα 10 εκ με 10 κομμάτια στη συσκευασία. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, τα ανοιγω ελαφρά σε 12 × 12 εκ περίπου. Έπειτα έκοψα κάθε φύλλο σε 4 κομμάτια. 2 πτυσσόμενα κοτόπουλου

Βουρτσίστε και τις τέσσερις πλευρές κάθε τετραγώνου με νερό. Τοποθετήστε μια κουταλιά γεμίσματος στο τετράγωνο και διπλώστε τη μία πλευρά από την κορυφή κάνοντας ένα ορθογώνιο.

3 Κλειστε με πιρούνι τις τρεις πλευρές με τα δόντια ενός πιρουνιού για στεγανοποίηση, τρυπήστε την κορυφή του με το πιρούνι για να αφήσετε τον ατμό να διαφύγει κατά το ψήσιμο.
Τοποθετήστε με απόσταση 2 εκ σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Βουρτσίστε κάθε ένα με το μείγμα των αυγών και μετά πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο ή σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε θερμοκρασία 180 ° βαθμούς
για 15 – 18 λεπτά να γίνουν χρυσό καφέ, είναι καλύτερο να παραψήσεις την σφολιάτα παρά να την αφήσετε άψητα, απλώς μην τα καψετε. Κάνει 40 κομμάτια

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣπανάκι φέτα σε ζύμη σφολιάτας
Επόμενο άρθροΑλμυρό κέικ – (με τυρί και βότανα) (με φέτα και μοτσαρέλα)