ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 κοτόπουλο (περίπου 2 κιλά), με την πέτσα του
1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμενο (προαιρετικό)
24 πατάτες Ποικιλία baby ή κλασικές πατάτες κομμένες σε σφήνες 
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 – 2 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
6 μεσαία καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 
1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό πορτοκαλιού (προαιρετικό)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 φλιτζάνι νερό

ΟΔΗΓΙΕΣ
Πλύνετε το κοτόπουλο.
Κόψτε το σκόρδο σε 2-3 μικρότερα κομμάτια. Κάνετε σχισμές στο στήθος ή τους μηρούς και βάλτε το σκόρδο μέσα.
Βάλτε το σε ένα ταψί προς τα κάτω.
Προσθέστε τις φέτες καρότων, κρεμμυδιών και ντοματών.
Πλύνετε καλά τις πατάτες και στη συνέχεια κάντε μια σχισμή σε κάθε πλευρά, ώστε να ψηθούν καλά.
Ρίξτε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, στο κρέας, στα λαχανικά και τις πατάτες και ανακατεύετε.
Προσθέστε το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το χυμό πορτοκαλιού και το νερό.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C και ψήστε στη μία πλευρά.
Περιστρέψτε το μια φορά και προσθέστε περισσότερο νερό, εάν είναι απαραίτητο.
Ψήστε μέχρι να χρυσίσει και να γίνει τραγανό.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΖαμπονοτυρόπιτα σπιτική
Επόμενο άρθροΨητές μελιτζάνες σε σάλτσα βινεγκρέτ με σκόρδο κύμινο, φέτα & μυρωδικά